Trei ceaiuri pentru zilele caniculare. Te hidratează și răcoresc

ceaiuri - FOTO: Freepik@jcomp
Aceste trei ceaiuri sunt ideale pentru zilele de vară caniculare.

În timpul verii, când temperaturile ating cote alarmante și canicula devine de nesuportat, mulți oameni caută soluții pentru a se răcori și a-și menține starea de bine. O metodă surprinzătoare, dar eficientă, este consumul de ceaiuri călduțe din plante naturale. Aceste ceaiuri nu doar că oferă o senzație de răcorire, dar au și multiple beneficii pentru sănătate.

De ce să bei băuturi calde

Deși ar putea părea contraintuitiv, consumul de băuturi calde sau călduțe în zilele caniculare poate ajuta la reglarea temperaturii corpului. Când bem ceva cald, corpul percepe creșterea temperaturii interne și începe să transpire mai mult. Transpirația, la rândul ei, ajută la răcirea corpului, astfel că ne simțim mai confortabil.

Vezi și: Cum schimbi gândirea părinților și bunicilor despre psiholog. Radu Leca: Familia poate fi un sabotor. Psihologul e considerat incapabil. E primul ce te ajută să-ți faci curățenie în minte și suflet

Trei ceaiuri recomandate pentru zilele caniculare

Dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență, recomandă trei ceaiuri de consumat în zilele caniculare.

"Beţi 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă sau sucuri naturale de fructe sau ceaiuri calduţe (soc, muşeţel, urzici), neaşteptând apariţia senzației de sete, adică un pahar la 15-20 minute",  explică dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de Urgență, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Șase obiceiuri aparent inofensive care ne îmbătrânesc creierul. Îl erodează ireversibil

Trei ceaiuri ideale pentru zilele caniculare - FOTO: Freepik@karinafoto

Ceaiul de soc, beneficii

Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietățile sale diuretice și detoxifiante. În zilele fierbinți de vară, acest ceai ajută la eliminarea toxinelor din corp și susține funcția rinichilor. Ceaiul de soc poate ajuta la hidratare și poate reduce senzația de căldură. De asemenea, socul are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, contribuind la întărirea sistemului imunitar, potrivit WebMD.

Ceaiul de mușețel, beneficii

Mușețelul este renumit pentru efectul său calmant și relaxant. Un ceai călduț de mușețel poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății, frecvente în perioadele de caniculă. În plus, mușețelul are proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene, ajutând la menținerea unei digestii sănătoase și prevenind problemele digestive cauzate de temperaturile ridicate, potrivit Medical News Today.

Vezi și: 6 alimentele care nu trebuie să îți lipsească dacă ai peste 50 de ani. Îți protejează inima și întăresc oasele

Ceaiul de urzici, beneficii

Ceaiul de urzici este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv fier, magneziu și calciu. Acesta contribuie la fortificarea organismului și la prevenirea anemiei, o problemă comună în perioadele de căldură excesivă. De asemenea, urzicile au proprietăți antiinflamatoare și antihistaminice, fiind utile în prevenirea alergiilor de vară, potrivit BBC Good Food.

Ceaiurile călduțe de soc, mușețel și urzici sunt o alternativă naturală și sănătoasă pentru a vă răcori în zilele caniculare. Pe lângă efectul lor de răcorire, aceste ceaiuri aduc numeroase beneficii pentru sănătate, contribuind la starea generală de bine și la menținerea unui echilibru optim în organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel