Trei bolnavi transferați de la Neamț, în stare foarte gravă

Carmen Dorobăț
Trei dintre cele 6 persoane transferate sâmbătă noaptea de la Spitalul Piatra Neamț la Spitalul Mobil Lețcani se află în stare foarte gravă.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a declarat duminică dimineaţa că trei din cele şase persoane transferate de la Spitalul Judeţean Neamţ la Spitalul Mobil de la Leţcani sunt în stare foarte gravă.

"Cei şase pacienţi aduşi în cursul nopţii la spitalul de la Leţcani sunt în terapie intensivă, sunt pacienţi gravi. Trei dintre ei, înţeleg din spusele medicului care acum este şi face vizita, sunt mai gravi. Din fericire, aceşti pacienţi nu au leziuni în urma unor arsuri. Avem tot ce ne trebuie pentru a asigura medical tratamentul infecţiei cu SARS-Cov-2. Vom căuta să găsim evoluţia cea mai bună", a afirmat Carmen Dorobăţ.

Potrivit sursei citate, se caută soluţii privind detaşarea de personal la Spitalul Mobil de la Leţcani.

"Ne vom mobiliza în ceea ce priveşte posibilitatea detaşării de personal, pentru că în noaptea ce a trecut şi azi am asigurat asistenţa medicală cu personal de la Spitalul de Boli Infecţioase chemat de acasă. După cum aţi vazut, dimineaţă m-am întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean pentru a urgenta tot ceea ce se poate prin linia administrativă şi prin autorităţile locale pentru a asigura o funcţionare bună în secţia exterioară de la Leţcani", a mai spus Dorobăţ, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel