Traseul pacientului oncologic, cu dr Mircea Dediu. INTERVIURILE DC NEWS ȘI DC MEDICAL

Mircea Dediu  FOTO: Sanador
EXCLUSIV
Dr Mircea Dediu, Șeful Secției Oncologie Medicală, Centrul Oncologic SANADOR, vine la Interviurile DC News și DC Medical chiar de Ziua Mondială a Cancerului pentru a ne explica ce traseu trebuie să parcurgă și ce trebuie să facă pas cu pas un pacient suspectat că are o afecțiune oncologică. 

Dr Mircea Dediu, medic primar oncolog,  Doctor în Științe Medicale și Șef al Secției de Oncologie Medicală de la Centrul Oncologic SANADOR va explica, în EXCLUSIVITATE la Interviurile DC News și DC Medical, care este rolul prevenției în cancer, de ce este important screeningul și la ce persoane este el util de făcut, ce analize și investigații fac persoanele suspectate că au o afecțiune oncologică și cum se pune diagnosticul. 

Sanador

Vom afla, de asemenea, de ce în ziua de azi este nevoie de o echipă complexă și extinsă de specialiști pentru a stabili tratamentul unui pacient, cine este cel care conduce și girează această echipă, cum și în funcție de ce se stabilesc secvențele terapeutice pe care le va urma pacientul. 

Totodată, vom afla de la reputatul oncolog și detalii despre tratamente de ultimă oră care au crescut major speranța de viață, când poate fi considerat un pacient oncologic ca fiind „vindecat”, cu se face evaluarea și urmărirea sa post-tratament, dar și cât timp este monitorizat pacientul după ce a scăpat de un cancer.  

Nu în ultimul rând, vom afla și ce trebuie să facă pacienții oncologici pentru a se feri de infecția cu coronavirus și cum se procedează în aceste condiții pentru ca un pacient să poată face în siguranță investigații necesare sau să urmeze tratamentul oncologic. 

Emisiunea va fi transmisă LIVE vineri după-amiază pe canalele de Youtube ale Dc News și DC Medical, dar și pe DC NewsTV.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel