Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Transplant: prelevare de organe de la un copil de 10 ani, la Spitalul de Neurochirurgie Iași
19 ian, 13:15
O nouă prelevare de organe a fost efectuată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, donatorul fiind un copil de 10 ani aflat în moarte cerebrală.
Interventie la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj. Foto: Facebook

Organele prelevate de la copilul de 10 ani de la Iași vor fi transplantate altor copii atât din țară, cât și din străinătate. S-au prelevat, după ce a fost primit acordul familiei, ficatul, rinichii, cordul și plămânii.

„Este a doua prelevare făcută de la un copil în mai puțin de o săptămână. (...) Din păcate, fiind un copil atât de mic nu au fost receptori pediatrici pentru toate organele pe teritoriul României. Au venit echipe medicale de la Eurotransplant, respectiv pentru plămâni de la Viena, pentru cord de la Hanovra și pentru ficat de la Bonn. Toate transplanturile le-au făcut tot la copii", a declarat Raluca Neagu, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iași.

Ea a precizat că plămânii au fost transplantați unei fete de 15 ani, care suferea de fibroză chistică, iar ficatul și cordul la copii cu vârste de aproximativ 10 ani.

„La noi în țară transplant de plămân la copii nu se face, la ficat se face, dar acum nu aveau un receptor. Unul dintre rinichi a fost transplantat la Spitalul Parhon la un copil tot cu vârstă de aproximativ 11 ani, iar cel de-al doilea rinichi e în drum spre Cluj", a menționat Neagu.


Ştiri Recomandate

Vaccin antigripal îmbunătățit: va putea funcționa împotriva celor cinci tulpini ale virusului
Artere: grăsimea din exteriorul lor ar putea fi benefică
Cancer pulmonar, noi medicamente care ar prelungi viața bolnavilor
Coronavirus: situația din Italia, Turcia, Parkistan, Japonia, Franța
OUG privind liberalizarea serviciilor medicale scoate oamenii în stradă
Comentarii