Trei factori de risc majori duc la...
„Prin bunăvoința familiei unui pacient diagnosticat în moarte cerebrală, în zorii zilei de duminică, la Spitalul Județean de Urgență Bacău s-a încheiat prima prelevare de organe și țesuturi din acest an. Trebuie remarcat efortul deosebit depus de echipa spitalului din Bacău, Dr. Bianca Pucărin – coordonator de transplant, Dr. Georgel Dahnovici - kdp, care au fost alături de familia îndurerată și au pregătit acțiunea de prelevare. În aceste zile complicate, în care secțiile de ATI sunt solicitate la maxim din cauza pandemiei, realizarea cu succes a unei intervenții de prelevare organe și țesuturi presupune o dublare a efortului, o concentrare de resurse umane semnificativă, ce nu poate fi realizată decât de oameni dedicați profesiei lor.
Astfel, la Spitalul Clinic Dr. C I Parhon, Iasi sub coordonarea Prof. Dr. Adrian Covic, s-au realizat două intervenții de transplant renal pentru doi pacienți: o femeie de 41 de ani și un bărbat de 46 de ani, aflați în suferință pe listele de așteptare.
Intervențiile de transplant cornee se vor realiza în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon Iași, sub coordonarea Prof. Dr. Dorin Chisăliță. Echipa de prelevare a Spitalului Colentina a realizat intevenția de prelevare a țesuturilor osoase, care vor aduce speranța la o viață mult mai bună pentru muți pacienți care așteaptă un transplant osos.
La Bacău a fost prezentă și o echipă a Eurotransplant care, alături de chirurgii Spitalului Sf. Spiridon Iași, a realizat prelevarea plămânilor pentru centrul AKH Viena. Familia și-a dat acordul pentru toate organele, dar, din motive medicale, ficatul nu a fost eligibil pentru transplant, iar pentru cord, nici în țară și nici în cadrul Eurotransplant, nu a fost găsit un receptor compatibil.
Mulțumim familiei pentru generozitatea de care a dat dovadă, ajutând prin gestul ei atât de mulți alți oameni”, a declarat Dr. Raluca Neagu Movilă, coordonator regional Iași, pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Trei factori de risc majori duc la...
Conf. univ. dr. Viorica Rădoi, coordonator al Departamentului de...
Acestea sunt cele mai importante...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...