Transplant, 8 oameni au primit a doua șansă la viață. Cine sunt donatorii
07 oct 2019, 08:30

Imagine din Spitalul Județean de Urgență   FOTO: Facebook Agenția Națională de Transplant
Opt oameni au primit a doua șansă la viață prin transplanturi de la doi donatori aflați în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

Transplant, viață. ”Donarea de organe este, fără îndoială, unul dintre cele mai nobile gesturi, un gest de care românii, din fericire, n-au fost niciodată străini. S-a întâmplat și în acest weekend: 8 vieţi salvate prin transplant de organe şi ţesuturi recoltate de la 2 donatori aflați în moarte cerebrală, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea”, scriu reprezentanții Agenției Naționale de Transplant pe Facebook.

Primul donator a fost un bărbat de 67 de ani internat cu un accident vascular cerebral hemoragic, care a intrat în moarte cerebrală şi de la care s-au prelevat rinichii şi ficatul, organe ce au mers spre a fi transplantate la centrele din ICUTR Cluj şi IC Fundeni.

Al doilea donator, un bărbat de 43 de ani, a suferit un traumatism cranian cerebral grav. De la acesta au fost prelevaţi rinichii - care vor fi transplantaţi la ICUTR Cluj, ficatul - care va ajunge la IC Fundeni şi corneea – care ajunge la Spitalul Militar din Bucureşti.

ANT le mulțumește familiilor donatorilor ”care în aceste momente de durere au reuşit să găsească tăria şi bunătatea de a dărui altora o viaţă mai bună”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?