Toxoplasmoza, boala pe care o faci de la carne crudă sau de la pisici: cum te protejezi

Carne
Toxoplasmoza este o boală pe care o poți face foarte ușor, dar la fel de ușor te poți proteja de ea. Secretul este dezvăluit de specialiști.

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Flinders arată că este posibilă infecția cu Toxoplasma din consumul de carne crudă sau insuficient gătită.

Toxoplasma este un parazit care provoacă inflamația retinei, care este stratul nervos al ochiului. Oricine poate dezvolta inflamație retinală după o infecție cu Toxoplasma, dar este mai frecventă și mai severă la bebeluși, adulți în vârstă și persoane cu boli careau afectat sistemul imunitar.

Un studiu publicat în Australian New Zealand Journal of Public Health arată că în mod obișnuit, carnea australiană este contaminată cu Toxoplasma.

Cercetătorii Flinders au testat carne tocată de miel cumpărată de la supermarket de trei ori pe săptămână timp de șase luni pentru Toxoplasma. Au folosit un test de detectare a ADN-ului pentru Toxoplasma în mai mult de o treime din achiziții.

Cum te protejezi de toxoplasmoză 

Nu există vaccinuri care să protejeze împotriva Toxoplasmozei, boala pe care o faci din cauza parazitului, iar medicamentele cu antibiotice nu pot scăpa de parazit, așa că, odată ce o persoană se infectează poartă infecția pe viață.

Profesorul în cercetare strategică Flinders și Justine Smith, care a condus cercetarea, spune că aceste descoperiri au fost noi pentru Australia, dar erau așteptate din cerctări efectuate în alte părți ale lumii.

Profesorul Smith arată că Toxoplasma din carne poate fi distrusă foarte ușor, prin gătirea cărnii la o temperatură internă de 66 ºC (sau mediu) sau prin înghețarea acesteia înainte de gătire.

Toxoplasma intră în carne atunci când animalele pășesc pe pășunile pe unde au fost pisicile.

Echipa de cercetare Flinders intenționează acum să testeze alte tipuri de carne pentru Toxoplasma, în special alte cărnuri roșii, care sunt deseori consumate gătite în sânge, carnea de vită (și cangurul, în Australia).

Este bine cunoscut faptul că Toxoplasma poate fi luată și de la pisici. Acesta este motivul pentru care trebuie să ne spălăm bine pe mâini după ce curățăm litiera pisicii.

 

Sursa, aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel