Tromboza reprezintă formarea unui...
"Este recomandat ca adulții să consume zilnic aproximativ 3 căni de lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi, ca parte a unei diete sănătoase.
Nu vorbim aici neapărat despre lapte exclusiv, ci poate fi vorba și despre iaurt, lapte bătut, sana etc.", explică nutriționistul Gianluca Mech.
"Calciul este un nutrient esențial pentru oase și dinți puternici, musculatură și sistem nervos. E important să includem în alimentație alimente care conțin calciu pentru a preveni fracturile osoase și afecțiuni precum osteoporoza. Laptele este o sursă bogată în calciu. Conține, de asemenea, vitamina D, un alt nutrient care aduce beneficii sănătății oaselor.", susține nutriționistul.
Scade riscul apariției bolilor de inimă
"Laptele este o sursă de potasiu, care poate ajuta vasele de sânge să se dilate și să reducă tensiunea arterială. Consumul de potasiu și reducerea aportului de sodiu (sare) ajută la scăderea tensiunii arteriale, scăzând riscul apariției bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral. Alte alimente bogate în potasiu sunt caisele deshidratate, portocalele, cartofii, roșiile, spanacul sau bananele.", mai spune Gianluca Mech.
Protejează împotriva cancerului
"Laptele conține calciu și vitamina D, doi nutrienți care pot ajuta la protejarea împotriva cancerului. Calciul poate proteja mucoasa intestinală pentru a reduce riscul de cancer de colon sau de rect. Vitamina D ar putea juca un rol în reglarea creșterii celulare. Poate ajuta la reducerea riscului de apariție a cancerului de colon, de prostată și de sân.", precizează nutriționistul Gianluca Mech.
Combate depresia
"Nivelurile adecvate de vitamina D susțin producția de serotonină, un hormon pe care oamenii îl asociază cu buna dispoziție, pofta de mâncare și somnul. Mai multe studii recente au demonstrat existența unei legături între deficiența de vitamina D și apariția depresiei clinice. În prezent, producătorii îmbogățesc adesea laptele de vacă și laptele vegetal cu vitamina D.", susține Mech.
Rol-cheie în ameliorarea unei afecțiuni
"În prezent, osteoartrita genunchiului nu are leac. Cercetătorii au demonstrat însă existența unei legături între consumul zilnic de lapte și progresia redusă a acestei afecțiuni. Ce trebuie să reținem însă este că nimic consumat în exces nu are efecte pozitive asupra organismului. Chiar și alimentele cu beneficii pentru sănătate trebuie consumate în limitele recomandate de specialiști, dacă nu ne dorim ca ele să se transforme din aliați în dușmani.", recomandă nutriționistul Gianluca Mech.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Tromboza reprezintă formarea unui...
Cercetările scot la iveală o...
Cafeaua, băutura care îmbină istoria,...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Genele lungi și voluminoase au...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...
Mâncărimea la axile poate fi un...
Un studiu recent sugerează o legătură...