"Tot ce nu ai ars în 3 ore se depune". Doru Negru: Societatea ne-a învățat prost. Tot ce alunecă pe Valea Gâtului în jos are două posibilități - se arde sau se depune

Slabit - Foto: Freepik @dejanirastudio
EXCLUSIV
"Ca să arzi ce ai vârât pe sub nas ai 3 ore. Tot ce alunecă pe Valea Gâtului în jos, după ce a înghițit are două posibilități: se arde sau se depune".

Într-o lume în care obiceiurile alimentare sunt diverse și ritmul vieții este rapid, mulți dintre noi ne întrebăm cât de repede se ard caloriile pe care le consumăm.

Cu toate că arderea caloriilor este un proces complex și variabil, cercetările medicale oferă o perspectivă fascinantă asupra modului în care organismul nostru convertește alimentele în energie.

Arderea caloriile este un proces metabolic esențial, prin care organismul nostru convertește calorii în energie utilizabilă.

"Vă spuneam că ne ne lovim într-una de povestea cu obezitatea. Da, obezitate e o boală, e o boală cronică, o boală care nu se vindecă niciodată și care trebuie tratată toată ziua. 

Și totuși obezitatea nu e o boală bolnavă. E o boală socio-educațională. 

Societatea ne-a învățat prost. Vă spuneam că îi spuneam omului să mănânce orice, tot ce alunecă pe Valea Gâtului în jos, după ce a înghițit are două posibilități.

Două și numai două: se arde sau se depune.

Ca să arzi ce ai vârât pe sub nas ai 3 ore. 

Tot ce nu ai ars în 3 ore se depune. 

Din depozit nu se mai scoate. 

Și atunci tuturor le spun - mănânci din trei din trei ore, de cinci ori pe zi, trei mese principale, două gustări ce pot fi înlocuite, dar cât, nu ce. Cantitate mică", a spus dr. Doru Negru, medic de boli interne, diabet, nutriție, boli metabolice la Spitalul Clinic SANADOR, pentru DC Medical.

Un studiu publicat în Journal of Clinical Investigation a arătat că organismul uman poate arde aproximativ 10% din caloriile zilnice în timpul somnului.

În timpul somnului profund, ritmul cardiac și respirația încetinesc, dar metabolismul rămâne activ, procesând și arzând caloriile din alimente.

"Acum, vedeți, mult sau puțin sunt niște noțiuni relative. Ce e mult pentru mine poate fi puțin pentru altul ș.a.m.d. 

Nu știu ce e aia mult, nu știu ce aia puțin, dar urmărind așa, o friptură la restaurant are 200g pe hârtie, practic, nu știu dacă are, dar arată ca și cum ar avea. 

Mie mi se pare prea mult.

Eu presciru pacienților mei o jumătate de friptură. Nimeni nu te obligă s-o mănânci. Adică 100g.

De ce trebuie mai mult, că nu alergi?!

Am spus că noi nu mai mâncăm de foame, mâncăm de orice, dar de foame nu", a mai spus medicul Doru Negru.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Băutura miraculoasă pe care o subestimăm zilnic. De ce este importantă pe măsură ce îmbătrânim
Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel