TOP mâncăruri și băuturi pe care să nu le combini niciodată. Provoacă haos în organism

Dacă te confrunți des cu disconfort abdominal sau gaze, problema ar putea fi combinațiile alimentate greșite. 

"Combinatii alimentare DE EVITAT!

1. Roșiile și castraveții. Studiile recente arată că amestecul dintre cele două legume deranjează căile biochimice ale corpului.

2. Cartofii și carnea. Specialiștii în sănătate și nutriție ne avertizează că această combinație este foarte grea pentru stomac.

3. Pastele și carnea tocată. Glandele salivare produc ptialină (o enzimă care are proprietatea de a transforma amidonul din alimente în maltoză și glucoză) și amilază, iar aceste enzime transformă carbohidrații (pastele) în zahăruri simple.

4. Iaurtul și fructele. Fructele acide fac digestia mai confuză, datorita felului in care fermenteaza

5. Laptele și bananele. Chiar dacă care se prepară foarte ușor -nu se digera corect

6. Brânza și carnea. Ambele sunt bogate în proteine, ceea ce le face foarte dificil de digerat.

7. Cerealele sau fulgii de ovăz cu lapte și suc de portocale. Acizii din sucul de portocale sau orice acid dintr-un fruct în general distrug enzima responsabilă cu digestia amidonului din cereale.

8. Pizza și sucul. Zahărul din suc încetinește digestia, precum și alte procese ale stomacului. Pentru a nu crea haos în interiorul stomacului, cel mai bine este să nu le amesteci la aceeași masă.

In concluzie : ce este bun la gust, nu face bine

Ps : pt hateri - Tot ce are timp de digestie diferit, baloneaza. Fermenteaza. Insa nu va retine nimic din a manca cum poftiti. Gaze placute", a precizat body coach-ul Luana Ibacka pe rețelele de socializare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel