TOP alimente și băuturi care te seacă de energie

imagine cu rol ilustrativ
Renunță la aceste alimente și băuturi și vei vedea cum îți recapeți energia și starea de bine. 

Ingredientul care te revigorează și apoi te seacă de energie

De la fulgi de ovăz la lapte de migdale vanilat, zaharurile sunt omniprezente în alimentele și băuturile procesate și pot provoca obezitate, boli de inimă, diabet, hipertensiune arterială și multe altele. Iată de ce, în cele din urmă, te seacă de energie: determină creșterea glicemiei și apoi, la fel de repede, o scad. Dacă poți înlocui aceste alimente bogate în zahăr cu cele pe care organismul tău le procesează mai încet, vei vedea o îmbunătățire a nivelului de energie, spune Lisa Cimperman, fost purtător de cuvânt al Academiei de nutriție și dietă. Cerealele integrale, fructele și legumele și proteinele slabe sunt toate opțiuni bune.

Prânz cu calorii puține

O salată la prânz sună ca o idee grozavă - atâta timp cât nu este doar o porție de salată iceberg, niște morcovi și cam atât. Elisabetta Politi, nutriționist la Duke Diet and Fitness Center din Durham, Carolina de Nord, spune că mâncatul unui castron plin de legume cu un conținut scăzut de proteine ​​și carbohidrați nu îți oferă suficiente calorii care să te țină sătul până la cină. 

„Dacă mănânci 200 de calorii de broccoli și salată, nu este de mirare că te simți flămând și obosit la ora 16,” spune Politi. În schimb, pune în salata ta pui, năut, quinoa, pentru energie și ferește-te de sosurile care conțin zahăr, cum ar fi muștarul. Uleiul de măsline și oțetul sunt o alegere mai bună.

Gustări bogate în lactate

Unii oameni dezvoltă intoleranță la proteinele din lactate (cazeină și zer) pe măsură ce îmbătrânesc. Dacă observi o lipsă de energie după ce ai consumat iaurt sau brânză, o intoleranță la lactate ar putea fi vinovatul.

„Cel puțin 50 până la 60% dintre pacienții mei se plâng de oboseală și aș estima că 20 până la 30% dintre acei oameni suferă de intoleranță la lactoză.”, spune Lyla Blake-Gumbs, de la Centrul de Medicină Integrativă Cleveland Clinic. 

Alcoolul în exces te seacă de energie

Sigur, să bei un pahar de vin seara te poate ajuta să adormi mai repede. Însă, mai mult de două pahare de alcool deja dăunează organismului. O analiză a 20 de studii a constatat că alcoolul în exces poate perturba somnul REM, care este vital pentru concentrare. Un alt motiv pentru care ar trebui să te rezumi la doar un pahar de vin: un studiu din 2011 a constatat că femeile sunt mai predispuse decât bărbații să consume mai mult alcool. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel