Top 10 alimente care pot înlocui cafeaua și zahărul

Dieta
Zahărul și cofeina sunt cunoscute pentru că ne oferă o creștere a nivelului de energie, același lucru îl putem obține din alimente. Iată o listă de 10 alimente care pot înlocui cafeaua sau zahărul. 

Cofeina și zahărul ne pot oferi o creștere a energiei, dar ceea c urmează după ce le trece efectul ne va face sp ne simțim chiar mai obosiți decât înainte.

Dar o creștere a energiei putem obține și din alimente. Chiar dacă efectul nu va apărea imediat, după ce începem să-l simțim, ne va ține întreaga zi, iar la final nu vom simți acea nevoie să mai luăm „o doză”.

Iată 10 alimente care ne pot crește nivelul energiei pentru întreaga zi.

Migdalele sunt bogate în vitamina E și magneziu. Sunt o gustare minunată, fiind unele dintre cele mai bogate în nutrienți, potrivit unui studiu din revista Nutrients. Acestea conțin multe proteine ​​pentru a vă ajuta să susțineți energia pe tot parcursul zilei.

Ciocolata conține cofeină și teobromină, ambele putând crește nivelul de energie. Consumată cu moderație, cofeina si zaharul din ciocolata nu vor duce la căderi energetice. De regulă, cu cât ciocolata este mai neagră, cu atât are mai puțin zahăr și cu atât are mai mult potențial de stimulare a energiei.

Somonul este bogat în acizi grași omega-3. O recenzie din 2004 publicată în revista Lipids in Health and Disease afirmă că acizii grași omega-3 ne pot ridica starea de spirit și chiar ne pot proteja împotriva depresiei.

Condimentele picante pot crește metabolismul și ne pot oferi un impuls energetic. De exemplu, ardeii conțin compusul numit capsaicină care ne poate crește metabolismul și ne poate ajuta la digestie. Unele tipuri de condimente pot chiar îmbunătăți funcția cognitivă, potrivit Medical Journal Of Australia.

Iaurtul grecesc are tone de proteine și este o alternativă bună la iaurtul obișnuit, deoarece are mai multe proteine, dar mai puțină lactoză și carbohidrați, care adaugă calorii. Un studiu publicat în revista Appetite a constatat că iaurtul grecesc este mai consistent, pot da senzația de sațietate mai mult timp, datorită proteinelor sale cu acțiune lentă.

Popcornul este o sursă bună de carbohidrați, are un conținut ridicat de fibre și carbohidrați, dar este sărac în calorii (atunci când nu este înăbușit în unt). Un studiu publicat în jurnalul Nutrients a clasificat floricelele de porumb drept una dintre cele mai bune gustări pentru copii, care stimulează energia.

Legumele cu frunze verzi sunt pline de fier, care îmbunătățește nivelul de concentrare. Nu vom obține putere brusc și masa musculară a lui Popeye, dar legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, sunt pline de fier care ne ajută să ne simțim mai energici. Oboseala este unul dintre cele mai frecvente simptome ale deficitului de fier, potrivit Institutului Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui, iar spanacul este plin de fier. Fierul favorizează circulația celulelor roșii din sânge, ceea ce, la rândul său, ne ajută să fim mai atenți și să ne îmbunătățim nivelul de concentrare.

Cerealele integrale sunt o sursă de energie de lungă durată. Conțin o mulțime de carbohidrați, dar din cele complexe, care oferă o eliberare constantă de energie pe tot parcursul zilei, potrivit unei revizuiri realizate de Whole Grains Council.
Consumul unui mic dejun care să conțină cereale integrale (sau chiar și pâine cu făină integrală) ne asigură că voom avea o sursă de energie toată ziua.

Afinele pot spori funcția cognitivă. Sunt numite superalimente pentru că sunt încărcate cu antioxidanți, iar studiile au arătat că ajută la funcția cognitivă și agilitatea mentală, potrivit USDA.

Ouăle sunt bogate în proteine. Nu trebuie să le bem crude ca și culturiștii pentru a obține proteina de înaltă calitate din ouă.
Potrivit unei revizuiri din Nutrition Today, proteina va oferi o sursă constantă de energie și o mulțime de vitamine B. Și da, sunt cu adevărat minunate pentru construirea masei musculare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel