Testare rapidă pentru depistarea infecției COVID cu smartphone-ul? Studiu REVOLUȚIONAR

Telefonul mobil
Cercetători de la mai multe universități au creat o tehnologie prin care oamenii se pot testa mai rapid decât în prezent de COVID și se pot folosi de camera smartphone-ului lor. 

O echipă de cercetători de la universitățile Gladstone, Berkeley și UCSF au creat un test rapid pentru depistarea COVID, test care are la bază tehnologia CRISPR, și care folosește și o cameră de smartphone. Rezultatul testului vine în nici 30 de minute. 

”A fost o nevoie urgentă pentru comunitatea științifică nu numai să sporească testarea, ci și să ofere noi opțiuni de testare. (...) Testul pe care l-am dezvoltat ar putea oferi teste rapide, cu costuri reduse, pentru a ajuta la controlul răspândirii COVID-19”, consideră Melanie Ott, director al Institutului de Virologie Gladstone și unul dintre coordonatorii studiul. 

Cum funcționează tehnologia creată de cercetători puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel