Testare în masă: 50.000 de maramureșeni, într-un program de testare paralel cu cel al MS

Covid-19, sange
Un număr de 50.000 de maramureșeni vor fi testați gratuit pentru identificarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Campania de testare se va face în paralel cu cea a Ministerului Sănătății și este finanțată printr-un proiect comun al Consiliului Județean și al Primăriei Baia Mare.

Consiliul Județean Maramureș a aprobat proiectul „Testăm pentru sănătatea maramureșenilor”, o inițiativă prin care se dorește ca, până la finalul anului, să fie testați COVID-19, 50.000 de beneficiari din județ care nu se înscriu în definițiile de caz prezentate în Metodologia națională de testare.

„Proiectul constituie una dintre acțiunile de debut ale parteneriatului administrativ și civic, inițiat de către Consiliul Județean Maramureș și Primăria Baia Mare și își dorește să vină, în primul rând, în sprijinul agenților economici din județ, a scrie președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, pe pagina sa de socializare.

Principiul testării în masă a maramureșenilor se referă la o nouă metodă de testare, și anume testarea de grup prin metoda „POOLING”, posibilă prin utilizarea capacității de testare automată a laboratoarelor de biologie moleculară.

„La nivel național, sunt puține administrații locale care au implementat un astfel de proiect de testare în masă. După București și Bihor, ne dorim să fim următoarea administrație din țară care propune un program de testare, paralel cu cel stabilit de Ministerul Sănătății”, a mai scris Zetea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel