Test capabil să detecteze toate tipurile și tulpinile de COVID în mai puțin de 48 de ore

Testul este similar cu un PCR și rezultatul este obținut în mai puțin de 48 de ore.

Medicul Huelva Blas López Rueda a secvențiat genomul tuturor tipurilor de coronavirus și mutațiile acestora, chiar și cele care nu au fost încă identificate, astfel încât, pentru prima dată, boala poate fi tratată știind cu ce tulpină se confruntă medicii.

După cum a explicat López Rueda, echipa sa a reușit să dezvolte un test „cu care pot fi diagnosticate SARS-COV-2, tulpina și chiar posibilele mutații care pot apărea chiar dacă nu există încă”, astfel încât pacienții să poată avea un tratament personalizat, chiar dacă tulpina pe care o au nu a fost încă identificată.

Testul se poate face similar PCR-ului și rezultatul vine în mai puțin de 48 de ore, deși echipa medicului Huelva Blas López Rueda poate da rezultatul chiar și în mai puțin de 24 de ore, a explicat acesta.

Primele teste sunt programate să fie efectuate în următoarele zile cu pacienți COVID internați la spitalul Carlos Haya din Malaga, potrivit medicului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel