Terapia biologică pentru psoriazis suprimă inflamația. Efectul asupra inimii

Psoriazis
Pacienții cu psoriazis tratați cu terapie biologică - injecții sau perfuzii care suprimă inflamația prin blocarea citokinelor - au avut o reducere semnificativă a plăcii cu risc ridicat în arterele cardiace.

Cercetătorii americani susțin că pacienții cu psoriazis tratați cu terapie biologică au avut o reducere semnificativă a plăcii cu risc ridicat în arterele cardiace. Terapia biologică înseamnă injecții sau perfuzii care suprimă inflamația prin blocarea citokinelor, care sunt proteine ​​care promovează inflamația sistemică. Cercetările anterioare au arătat o legătură clară între psoriazis și dezvoltarea plăcii coronare cu risc ridicat.

”Având o placă inflamată care este predispusă la rupere crește riscul de infarct de cinci ori în decurs de zece ani”, a spus medicul Nehal N. Mehta, autor principal al studiului și șef al Laboratorului de Inflamație și Bolile Cardiometabolice la Institutul Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui la Institutul Național de Sănătate din Bethesda, Maryland.

La cercetare au participat 209 de pacienți de vârstă mijlocie (cu vârste cuprinse între 37-62 de ani). 124 au primit terapie biologică, iar 85 au fost în grupul de control, tratați numai cu creme topice și terapie cu lumină. Pentru a măsura efectele terapiei biologice asupra arterelor inimii, cercetătorii au efectuat scanări de tomografie computerizată computerizată (CT) pe toți participanții la studiu înainte de a începe terapia și un an mai târziu.

Aplicarea terapiei biologice a fost asociată cu o reducere cu 8% a plăcii coronare. ”Există o reducere de aproximativ 6-8% a plăcii coronare după terapia cu statine. În mod similar, tratamentul nostru cu terapie biologică a redus placa coronariană cu aceeași cantitate după un an. Aceste descoperiri sugerează că terapia biologică pentru tratarea psoriazisului poate fi la fel de benefică ca terapia cu statine pe arterele cardiace”, adaugă cercetătorii, potrivit unui comunicat al Asociației Americane a Inimii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel