Teodora Stoica, fiica lui Meme Stoica, diagnosticată cu cancer la 25 de ani: Doctorul care a examinat proba a spus - Cum se poate așa ceva la o persoană atât de tânără? L-am întrebat pe tata dacă mor

Teodora Stoica - Foto: Youtube "Acasa la Maruta"
Teodora Stoica, fiica lui Meme Stoica, a vorbit despre diagnosticul grav pe care l-a primit la 25 de ani. "Și-au dat seama că era malign, că aveam metastaze la plămâni și la coloană, la un os".

Teodora Stoica, fiica lui Meme Stoica a fost lovită la 25 de ani de o gravă problemă de sănătate, iar acum și-a găsit puterea să-și spună toată povestea.

"Mi-a fost foarte teamă să vorbesc despre asta pentru că nu am vrut să dau putere unei boli. Așa că am preferat să nu vorbesc, să evit", a spus Teodora Stoica.

Invitată în podcastul lui Cătălin Măruță, Teodora Stoica, fiica lui Meme Stoica, a vorbit despre problemele de sănătate care au lovit-o la doar 25 de ani.

"Am venit să o faceți pe fata noastră să slăbescă! Noi nu ne mai înțelegem cu ea!" Dr. Bălănică, mesaj puternic pentru părinți: Nu există școală pentru părinți. Fapte, nu numai vorbe!

Teodora Stoica a povestit cum s-a transformat într-o adevărată campioană a sănătății și cum a reușit să lupte cu boala. Acum, Teodora Stoica își dedică viața unei rutine zilnice care îmbină tehnici de respirație, exerciții fizice intense și un stil de viață echilibrat.

Ei bine, problemele de sănătate ale Teodorei au apărut în urmă cu mai bine de trei ani, pe când fata avea doar 25 de ani. Atunci, a primit un diagnostic grav din partea medicilor: cancer. 

De ce sunt 2 butoane la toaletă. Ce fac, de fapt, butonul mic și butonul mare, atunci când le apeși. Greșeala pe care ai făcut-o când ai tras apa

Teodora Stoica avea un nodul despre care medicii au spus inițial că este benign, însă în timpul operației, situația s-a înrăutățit.

"Eu înainte eram ipohondră și parcă nu apreciam lucrurile. Nu te bucuri de lucruri decât atunci când le piezi. Dacă totuși corpul mi-a dat un semnal de alamă și n-am murit și Dumnezeu m-a lăsat aici, am zis să lupt", a spus Teodora Stoica.

"Și-au dat seama că era malign, că aveam metastaze la plămâni și la coloană, la un os"

 

"Acum 3 ani și jumătate am avut un diagnostic mai greu de digerat. Făceam masaj cu maseurul de la Steaua, Cocolino, și mi-a spus: Ai un nodul la gât, știai?

M-am uitat în oglindă și era vizibil, era mare. Am fost la puncție și mi-a luat lichid. Timp de două săptămâni am așteptat… eu nu eram pozitivă cum sunt acum. Eram ipohondră și mă gândeam la ce este mai rău.

Alea două săptămâni n-am fost om. Am primit mailul și am sărbătorit pentru că era benign. Am zis că am rezolvat și problema asta, dar el tot creștea.

M-am operat și nu prea puteam să procesez nimic. Am stat la terapie intensivă o noapte, pentru că așa e procedura. Doctorul vorbea și eu nu înțelegeam nimic.

Mi-a spus că nu era așa simplu cum am crezut și că a fost nevoit să-mi facă tiroidectomie totală, pentru că și-au dat seama că era malign, că aveam metastaze la plămâni și la coloană, la un os", a declatat Teodora Stoica, în podcastul lui Cătălin Măruță.

"Asta am înțeles după o săptămână, de fapt, nici n-am știut de os. Am ajuns acasă, eram dărâmată total, pentru că nu mai înțelegeam nimic.

După operație trebuie să faci un tratament cu iod radioactiv și este interesant așa pentru oameni, pentru că e atipic. Nu e chimioterapie, nu sunt citostatice. Trebuie să iei o pastilă și să stai 4 zile singur în spital. Eu aveam o mare frică de singurătate", a mai spus fiica lui Meme Stoica.

"Doctorul care a examinat proba a spus: Cum se poate așa ceva la o persoană atât de tânără?"

 

Teodora Stoica a spus că a fost nevoită să facă tratament cu iod, care a obligat-o să stea departe de familie, prieteni și de toți cei dragi pentru o perioadă. 

"Doctorul care a examinat proba a spus: Cum se poate așa ceva la o persoană atât de tânără?

Aveam 25 de ani și era foarte avansat.

În ultima zi mergeam și făceam un fel de CT și se vedeau exact resturile.

Corpul era galben și resturile de tumoră erau cu maro. La mine se vedea totul maro. A trebuit să fac iodul de două ori, dar se vorbea să-l fac de 6-7 ori.

A fost perioadă de șoc și m-au ajutat foarte mult oamenii din jurul meu. Doar stăteam. Eram un fel de legumă, dar am luat-o pas cu pas.

Când îți pui întrebarea dacă mori este destul de rău. Nu am murit și mi-am reparat și relația cu tata, că înainte nu ne înțelegeam atât de bine", a dezvăluit Teodora, care și-a adus aminte de Crăciunul în care era sub tratament.

"Radioactivitatea le afecta tiroida și trebuia să îi protejezi. Un Crăciun l-am făcut acasă, la o masă mare, unde erau toți, iar eu eram într-un colț cu farfurii de plastic și tacâmuri de plastic, mănuși de bucătărie. Elimini și prin salivă, dar și prin transpirație. A fost un Crăciun de coșmar", a mai spus ea.

"L-am întrebat pe tatăl meu: Mor? Îmi spui și mie dacă mor?" Ce sfat i-a dat Gigi Becali

Teodora spune că dincolo de singurătate, s-a temut de moarte. 

"Da, mi-a fost frică să nu mor. Atunci când eram în spital și am făcut acel CT, știam că tatăl meu e în contact cu doctorul, iar nimeni nu-mi scria nimic. Atunci l-am întrebat pe tatăl meu: Mor? Îmi spui și mie dacă mor?

M-a sunat și era o legumă și mi-a zis: E puțin și la plămâni, dar nu-i grav. Și-a dat seama că era grav", își amintește ea.

Problemele de sănătate au făcut-o și mai puternică și spune că s-a apropiat mai mult de Dumnezeu. Ba chiar, Teodora spune că Gigi Becali i-a dat un sfat.

"Nu am fost credincioasă înainte. Nici tata nu era foarte credincios. Gigi Becali ne-a spus: Ăsta este un test, o să treci peste cu bine. Dar asta este toată ideea, să credeți în Dumnezeu. Și cumva așa a fost.

Acum mă bucur de tot ce am. Sunt aici, mă bucur și este perfect. Nu vreau să fiu în altă parte. Cred că oamenii trebuie să se bucure de prezent și să nu se mai gândească la trecut sau la viitor", a conchis Teodora Stoica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel