Ten: cele mai proaste alegeri. Ce ar fi bine să nu pui niciodată pe față

Ten, piele
Din dorința de a avea un ten perfect, unele femei pun pe față diverse produse nepotrivite: urină, suc de lămâine, lac de unchii, adeziv, loțiune de corp.

Ten alegeri, față. Medicii recomandă să folosiți produse destinate special feței și să evitați folosirea unor soluții ca deodorant antiperspirant, urină, adeziv, loțiune de corp sau suc de lămâie, susțin cei de la platforma de știri medicale webmd.com.

Potrivit acestora, iată câteva lucruri pe care să nu le puneți pe față:

1. Peroxidul de hidrogen - ucide bacteriile care trăiesc pe fața ta și poate deteriora celulele pielii, incluzând fibroblastele care ajută la fabricarea țesuturilor noi și vindecarea rănilor. Nu-l folosiți la curățarea tăieturilor și zgârieturilor. Mai bine utilizați săpun și apă. Peroxidul de hidrogen ar putea irita pielea.

2. Lapte de mamă - deși unele spa-uri oferă laptele matern promițând dispariția coșurilor și calmarea pielii, e mai bine să folosiți o cremă sau alte produse care conțin acid lauric, compusul gras găsit în laptele matern.

3. Hidrocortizon cremă - acest medicament este un balsam pentru pielea roșie, mâncărime. Deși ați putea fi tentat să-l utilizați pe piele feței dacă aveți rosacee, dar mai bine nu. Subțiază pielea, astfel încât vasele de sânge de pe față sunt mult mai susceptibile de a se sparge. Ar putea cauza acneee steroid.

4. Deodorant - poate înfunda porii; pielea feței este sensibilă și puteți avea o reacție alergică. Vedeți un dermatolog dacă considerați că transpirați prea mult în zona feței.

5. Miere - folosită pentru tratarea rănilor din cele mai vechi timpuri; unii o utilizează azi ca să elimine acneea; mierea ajută la menținerea micilor bacterii și reduce inflamația; un studiu a constatat că mierea nu a funcționat mai bine decât săpunul antibacterian.

6. Urina - este alcătuită din cea mai mare parte din apă și un compus numit uree. Multe creme și poțiuni includ o formă de uree preparată în laborator, dar urina nu conține suficient de multă uree pentru a fi folosită.

7. Spray de păr - nu folosiți spray de păr pentru a vă fixa machiajul; pot să vă usuce pielea sau să declanșeze o reacție alergică. Un produs de fixare a machiajului este o alegere mai bună.

8. Sucul de lămâie – deși e plin de vitamina C, care conferă strălucire pielii, sucul de lămâie este și acid și vă poate irita fața. Folosirea lui ar putea duce la o erupție urâtă de la fitofotodermatoza, o reacție cutanată care se întâmplă dacă expuneți substanțe chimice în anumite plante și fructe la lumina soarelui sau la o altă lumină ultravioletă. Erupția de pe piele dispare singură, dar poate fi inconfortabilă.

9. Ulei de nucă de cocos - este bogat în acid lauric, aproximativ 90% grăsimi saturate, dar poate înfunda porii feței. E bun pentru corp, dar nu pentru față.

10. Apa foarte fierbinte - spălați-vă fața cu apă nu prea fierbinte, nu prea rece, undeva la mijloc. Temperatura ridicată scade umiditatea pielii. Când se întâmplă asta, glandele de ulei ale pielii încearcă să o înlocuiască prin aruncarea chiar mai mult ulei. Rezultatul? Acnee.

11. Loțiune de corp - dacă nu mai aveți hidratant facial, puteți fi tentat să îl înlocuiți cu loțiune de corp, dar nu e o idee bună deoarece multe loțiuni pentru corp sunt mai groase și vă vor înfunda porii. Mai pot avea parfum sau alte ingrediente care pot provoca o reacție alergică la pielea mai subțire, mai delicată pe față.

12. Adeziv – este un trend pe social media - transformarea adezivului școlar în măști de față pentru a elimina puncte negre, dar nu funcționează, susțin medicii webmd. Lasă pielea iritată sau vasele de sânge sparte.

13. Lac de unghii - unii oameni ar putea să apeleze la aceasta ca un înlocuitor pentru vopseaua de față de Halloween sau pentru petreceri de costume. Singurul loc al lacului de unghii este pe unchii. Cele mai multe ingrediente conțin acetat și formaldehidă și irită pielea. Pentru a-l curăța, aveți nevoie de substanțe de înlăturare a lacului, care au substanțe chimice mai aspre – acetona -, iar acestea pot deteriora fața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel