Tehnica ce te scapă de balonare. Cum să ameliorezi simptomele fără medicamente sau ceaiuri

Foto: Freepick @towfiqu999
Tehnica ce te scapă de balonare este una tradițională chineză. În câteva minute poți scăpa de balonare fără medicamente sau ceaiuri.

Tehnica ce te scapă de balonare în câteva minute. Toată lumea experimentează gaze, balonare și alte simptome digestive inconfortabile din când în când. Cu toate acestea, pentru persoanele cu stomac sensibil, aceste simptome pot apărea mai frecvent și pot necesita tratament.

Acupresura este un tip de medicină tradițională chineză care se crede că este eficientă pentru gaze, balonare și dureri de stomac, printre alte condiții.

Explorăm dacă acupresura este benefică pentru sistemul digestiv și cum să folosiți acupresura pentru a atenua simptomele gastrointestinale.

Despre punctele de acupresură Medicina tradițională chineză are o istorie îndelungată de utilizare nu doar în China, ci și în întreaga lume.

În cultura modernă a sănătății holistice, tehnici tradiționale, cum ar fi acupunctura și acupresura, au devenit alternative populare la unele tehnici occidentale.

Acupresura este un tip de terapie de masaj tradițional chinez care se concentrează pe stimularea diverselor puncte de presiune din jurul corpului. Se crede că masarea acestor puncte de presiune ajută la controlul fluxului de energie în corp și influențează pozitiv metabolismul general, potrivit Healthline.

Nu numai că se spune că acupresura ajută la eliberarea gazelor, ci se crede că are beneficii și în alte condiții digestive, cum ar fi durerile de stomac și constipația.

Punctele de acupresură pentru gaze și balonare Punctele de acupresură sunt situate în tot corpul de-a lungul a ceea ce medicina tradițională chineză numește "meridianele" sau căile energetice.

Fiecare meridian corespunde unui organ din interiorul corpului, și fiecare punct de acupresură este numit după locul său de-a lungul meridianului.

Stimularea următoarelor puncte de acupresură prin terapie de masaj poate ajuta la ameliorarea gazelor blocate și la reducerea balonării inconfortabile.

Multe dintre aceste puncte de acupresură se crede că au, de asemenea, influențe asupra stomacului, intestinelor și altor organe abdominale pentru a promova sănătatea digestivă.

Masajul mâinilor reduce balonarea

Masajul mâinilor poate ajuta într-o oarecare măsură să reduci balonarea, deoarece poate stimula circulația sângelui și ajuta la relaxarea mușchilor abdominali. Iată cum poți să faci un masaj al mâinilor pentru a reduce balonarea:

Începe prin a-ți spăla mâinile cu apă caldă și săpun pentru a le curăța bine.

Atinge ușor fiecare deget al mâinii tale, exercitând presiune de la baza degetului către vârf.

Masează ușor încheietura mâinii folosind mișcări circulare.

Trage degetele ușor pentru a le întinde și relaxa.

Continuă să masezi până simți o ușurare a balonării.

Reține că masajul mâinilor poate ajuta la relaxare, dar dacă balonarea este persistentă sau severă, este important să consulți un profesionist medical pentru a investiga și trata cauza subiacentă a acesteia.

Masajul mâinilor poate ajuta la relaxare și poate contribui la reducerea stresului, care poate fi un factor care agravează balonarea. Cu toate acestea, dacă balonarea persistă sau este însoțită de alte simptome severe, este important să consulți un medic pentru a evalua cauza subiacentă și pentru a primi recomandări specifice de tratament. Balonarea poate fi cauzată de probleme digestive sau de alimentație, și tratamentul adecvat depinde de diagnosticul corect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

tratament indigestie foto:freepik@psodaz
EXCLUSIV
Tratamentul perfect indigestie. Ligia Pop: Elimină toxinele din corp. Ajută foarte mult

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel