Te confrunți cu insomnii? Băutura miraculoasă cu efect de somnifer

Insomnia pe termen scurt, adesea cauzată de stres, se ameliorează de obicei odată ce stresul este eliminat sau după ce organismul tău s-a adaptat la noul program. Utilizarea pe termen scurt a remediilor fără prescripție medicală poate ajuta la ameliorarea insomniei. Insomnia cronică, care perturbă somnul pentru perioade lungi de timp, poate necesita un examen medical amănunțit, modificarea unor obiceiuri de viață, tratament medical și, poate, psihoterapie pentru a identifica o cauză ascunsă. 

Dacă insomnia îți afectează calitatea somnului, nu da repede fuga la farmacie pentru somnifere. Mai întâi, apelează la remedii naturale și simple, care nu au efecte secundare. Dacă problema persistă, e necesar să mergi la un medic specializat în somnologie.

Laptele de aur - băutura cu efect de somnifer

Datorită triptofanului, calciului și magneziului, prezente în lactate, consumul de lapte cald înainte de culcare te poate ajuta să dormi mai bine. Căldura face băutura mai liniștitoare și mai ușor de digerat.

"Triptofanul este aminoacidul care produce melatonina. Știm că melatonina este un hormon natural din corpul tău produs de glanda pineală. Și este secretat noaptea și într-adevăr te ajută să ai un somn odihnitor.", a explicat, pentru CNN, dr. Matthew Schmitt, specialist în somnologie.

Pentru combaterea insomniei, bea lapte de aur, o băutură tradițională indiană cu lapte, scorțișoară, ghimbir și turmeric. Curcumina din turmeric are efecte antiinflamatorii și potențialul de a trata simptomele anxietății și depresiei, care pot interfera cu somnul.

Curcuma de asemenea, asociată cu un somn bun. Orice lucru care ajută la ameliorarea durerii, a anxietății sau care induce o formă de relaxare musculară poate fi întotdeauna de ajutor pentru un somn de calitate.", a precizat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel