Tătaru, despre decesele tinerilor: Această boală poate prezenta simptome începând de a doua zi până la a zecea

Nelu Tătaru a vorbit despre cazurile tinerilor decedați din cauza infectării cu noul coronavirus  și despre șansele acestora de a fi salvați.

Ministrul Sănătății a subliniat faptul că este important ca fiecare pacient infectat să fie bine evaluat de către medici în momentul în care este depistat cu SARS-CoV2. 

”După cum știți, la modificarea acelui proiect de lege în Parlament am ținut neapărat ca și cei asimptomatici să poată beneficia de o evaluare completă până în  48 de ore. Eu rămân în continuare pe acea evaluare pe care trebuie să o aibă fiecare pacient în parte pentru a-i ști starea de moment și pentru a putea într-un complex de până în 48 de ore evoluția. 

În contextul în care această boală poate prezenta simptomatologie începând de a doua zi până la a zecea zi de infectare, adică să nu am niciun simptom și să îmi apară în a zecea zi, nu trebuie să ne gândim că evoluția poate fi uneori fatală, cum a fost în aceste cazuri?

De aceea, dincolo de refuzul inițial al unui pacient de a se interna, recomand colegilor mei să facă totul pentru ca să aibă un examen clinic și paraclinic complet pentru a-și putea să își facă o evaluare complexă, dar și acel pacient să aibă parte de o evaluare completă tocmai într-o viitoare izolare necesară și indicată în cunoștință de cauză”, a adăugat ministrul, potrivit Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel