Târgu Mureș: Al treilea transplant de inimă din 2021. Viața unui bărbat de 39 de ani a fost salvată
08 oct 2021, 18:01

Al treilea transplant de inima realizat in 2021 la Targu Mures
Prof dr Horațiu Suciu a anunțat că la Târgu Mureș a fost efectuat astăzi al treilea transplant cardiac din 2021. 

„Performanță medicală a colectivului Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș  continuă la cel mai înalt nivel și face cinste orașului și județului nostru.

Astăzi, 8 octombrie s-a efectuat la Târgu Mureș al treilea transplant cardiac din acest an. Într-o perioada în care eforturile sistemului sanitar din România sunt concentrate pentru menținerea sub control a pandemiei COVID 19 am reușit cu ajutorul unei echipe multidisciplinare pe care am avut onoarea să o coordonez să salvăm o viață greu încercată a unui tânar de 39 de ani din Cluj.

O echipa de chirurgi din Clinică de Chirurgie Cardiovasculară Tg Mureș, condusă de Șef Lucrări Dr Marius Harpă, s-a deplasat în cursul nopții la Brașov de unde a prelevat cordul unui tânar în vârstă de 21 ani, victima a unui nefericit accident.

Cordul a ajuns pe calea aerului prin intermediul elicopterului SMURD la Tg Mureș unde a fost transplantat cu succes pacientului de 39 de ani din Cluj-Napoca.

Intervenția a decurs 6 ore și 30 de minute și s-a încheiat cu succes.

Mulțumesc întregului colectiv care s-a mobilizat și coordonat exemplar dovedind încă odată că transplantarea inimii este acasă la ea la Târgu Mureș.

Doresc să subliniez gestul de generozitate și omenie a familiei greu încercate a tânarului donator care a înțeles că prin acest gest a reușit să salveze mai multe vieți.

Mulțumim SMURD pentru promptitudine și colaborarea excelență.

Încă odată inima medicinii românesti a bătut la Târgu Mureș”, a scris prof dr Horațiu Suciu pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Alexandru Arșinel a MURIT

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?