Târgu Mureș: Al treilea transplant de inimă din 2021. Viața unui bărbat de 39 de ani a fost salvată

Al treilea transplant de inima realizat in 2021 la Targu Mures
Prof dr Horațiu Suciu a anunțat că la Târgu Mureș a fost efectuat astăzi al treilea transplant cardiac din 2021. 

„Performanță medicală a colectivului Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș  continuă la cel mai înalt nivel și face cinste orașului și județului nostru.

Astăzi, 8 octombrie s-a efectuat la Târgu Mureș al treilea transplant cardiac din acest an. Într-o perioada în care eforturile sistemului sanitar din România sunt concentrate pentru menținerea sub control a pandemiei COVID 19 am reușit cu ajutorul unei echipe multidisciplinare pe care am avut onoarea să o coordonez să salvăm o viață greu încercată a unui tânar de 39 de ani din Cluj.

O echipa de chirurgi din Clinică de Chirurgie Cardiovasculară Tg Mureș, condusă de Șef Lucrări Dr Marius Harpă, s-a deplasat în cursul nopții la Brașov de unde a prelevat cordul unui tânar în vârstă de 21 ani, victima a unui nefericit accident.

Cordul a ajuns pe calea aerului prin intermediul elicopterului SMURD la Tg Mureș unde a fost transplantat cu succes pacientului de 39 de ani din Cluj-Napoca.

Intervenția a decurs 6 ore și 30 de minute și s-a încheiat cu succes.

Mulțumesc întregului colectiv care s-a mobilizat și coordonat exemplar dovedind încă odată că transplantarea inimii este acasă la ea la Târgu Mureș.

Doresc să subliniez gestul de generozitate și omenie a familiei greu încercate a tânarului donator care a înțeles că prin acest gest a reușit să salveze mai multe vieți.

Mulțumim SMURD pentru promptitudine și colaborarea excelență.

Încă odată inima medicinii românesti a bătut la Târgu Mureș”, a scris prof dr Horațiu Suciu pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel