Tânără cu anxietate severă, vaccinată anti-COVID: am încredere în știință

Vaccin Covid-19
O tânără căreia pandemia COVID i-a accentuat anxietatea și-a înfrânt teama și s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

Mădălina este o tânără pentru care pandemia COVID a venit cu o anxietate severă și o frică de moarte. Ea mărturisește celor de la Ro Vaccinare că are încredere în progresele științei și că și-a făcut curaj pentru prima doză de vaccin anti-COVID.

”Sunt pro-vaccinare și am încredere în știință. Ieri mi s-a administrat prima doză de Pfizer. De când a apărut COVID, a apărut și anxietatea severă la mine și apoi frica de moarte, daaaar ieri mi-am făcut curaj și m-am vaccinat. Cât am stat 15 minute sub observație, mi-a făcut iubitul meu o poza lângă un perete pe care scria ceva super drăguț din care am înțeles faptul că dacă ne apreciem pe noi înșine, ar trebui să ne vaccinăm cu toții să revenim la normal, că ar fi timpul! Sănătate tuturor!”, a declarat Mădălina pentru reprezentanții Ro Vaccinare.

Autoritățile au anunțat marți, 30 noiembrie, că sunt 1.622 de noi cazuri COVID și 147 de decese (69 bărbați și 78 femei). Dintre cele 147 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 la categoria de vârstă 30-39 ani, 7 la categoria de vârstă 40-49 ani, 13 la categoria de vârstă 50-59 ani, 38 la categoria de vârstă 60-69 ani, 46 la categoria de vârstă 70-79 ani și 41 la categoria de vârstă peste 80 ani. 144 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități. Au fost raportate 17 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Arad, Giurgiu, Mureș, Neamț, Timiș, în luna octombrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 130 de decese.

Din totalul de 147 pacienți decedați, 132 erau nevaccinați și 15 vaccinați. Cei 15 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 40-49 ani și peste 80 de ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități. Sunt 7.172 de români internați cu COVID în spitale. Dintre aceștia, 1.146 sunt la ATI. Dintre cei 1.146 pacienți internați la ATI, 110 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienților internați, 126 sunt minori, 118 fiind internați în secții și 8 la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel