Prediabetul este un semnal de...
Supraviețuitorii de la Holocaust au suferit schimbări permanente în structura creierului lor, iar creierul copiilor și nepoților lor poate fi, de asemenea, afectat, potrivit unui studiu.
"După mai bine de 70 de ani, impactul supraviețuirii Holocaustului asupra funcției creierului este semnificativ", a declarat cercetătorul Ivan Rektor, un neurolog din Brno, Republica Cehă.
Rezultatele scanărilor RMN de la 28 de supraviețuitori ai Holocaustului au arătat că au avut un volum de materie cenușie semnificativ redus, comparativ cu 28 de persoane din aceeași grupă de vârstă, fără o istorie personală sau familială a Holocaustului. Vârsta lor medie era de aproximativ 80 de ani.
Părțile afectate ale creierului sunt responsabile pentru răspunsul la stres, memorie, motivație, emoție, învățare și comportament, au spus autorii studiului.
Reducerile materiei cenușii au fost semnificativ mai mari în rândul supraviețuitorilor care erau copii mai mici de 12 ani în 1945, comparativ cu cei care au fost mai în vârstă. Acest lucru poate fi cauzat de faptul că creierul în curs de dezvoltare al unui copil este mai vulnerabil la stres, au sugerat cercetătorii.
Reducerile de materie cenușie la supraviețuitorii Holocaustului au fost găsite în zone ale creierului asociate cu tulburarea de stres post-traumatic (PTSD), la veterani de război și oameni care au suferit un nivel ridicat de stres la începutul vieții.
Dar reducerile de materie cenușie din altă parte a creierul supraviețuitorilor Holocaustului au fost mult mai mari, decât au fost găsite în general la persoanele cu PTSD, au constatat rezultatele.
Studiul nu poate dovedi că ororile regimului nazist au provocat modificările structurii creierului observate în rândul supraviețuitorilor și descendenților acestora. Cu toate acestea, cercetătorii evaluează acum copiii și nepoții supraviețuitori ai Holocaustului.
Constatările precoce la copii arată conectivitate redusă între structurile creierului implicate în prelucrarea emoției și a memoriei. „Am descoperit diferențe substanțiale în structurile creierului ... între supraviețuitori ai Holocaustului și grupul de control. Primele rezultate arată că este la fel și în cazul copiilor acestor supraviețuitori", a declarat Rektor într-un comunicat al Academiei Europene de Neurologie.
„Speranța noastră este că aceste constatări și cercetările noastre în curs de desfășurare să ne permită să înțelegem mai multe despre efectul acestor experiențe, în scopul de a ne concentra pe terapie pentru a sprijini supraviețuitorii și descendenții lor”, a spus Rektor.
„Putem, de asemenea, să dezvăluim strategii pe care supraviețuitorii Holocaustului le-au folosit pentru a face față traumelor în timpul vieții lor ulterioare și pentru a-și transmite experiența lor generațiilor viitoare.”
Rezultatele studiului au fost prezentate recent la o întâlnire a Academiei Europene de Neurologie din Oslo, Norvegia. Datele și concluziile prezentate la întâlniri sunt, de obicei, considerate preliminare, până când sunt publicate într-un jurnal medical revizuit de colegi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Prediabetul este un semnal de...
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...