Supradoză de vaccin anti-COVID în Germania. Care este starea de sănătate a muncitorilor

Vaccin   FOTO: pixabay
Patru muncitori din Germania au fost trimiși acasă, duminică, după ce li s-a făcut din greșeală o supradoză de vaccin anti-COVID.

Patru muncitori din nordul Germaniei, cu vârste între 37 și 54 de ani, sunt sub supraveghere după ce li s-a administrat de 5 ori doza recomandată pentru vaccinul împotriva infecției COVID. Oficiali din districtul Vorpommern-Ruegen au raportat că opt lucrători dintr-o unitate de îngrijire a persoanelor în vârstă au primit o supradoză a vaccinului Pfizer-BioNTech. Aceștia au prezentat patru simptome asemănătoare gripei și sunt monitorizați.

”Regret profund incidentul. (...) Acest caz individual se datorează erorilor individuale. Sper că toți cei afectați nu vor avea efecte secundare grave”, a declarat șeful districtului Stefan Kerth, potrivit The Hill. 

Autoritățile germane au mai precizat că în prima fază a studiilor Pfizer-BioNTech au fost utilizate doze mai mari și nu au dus la consecințe grave. Companiile farma au subliniat că în cazul de supradoză se recomandă ”monitorizarea funcțiilor vitale și posibilul tratament simptomatic”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel