Superalimentul cu beneficii uriașe pentru sănătate. Cristiano Ronaldo, Benzema și Messi îl au în dieta lor

superalimentul cu beneficii uriase. FOTO Freepik @ valeria_aksakova
Care este superalimentul ce nu ar trebui să lipsească din dieta noastră. Are beneficii uriașe pentru sănătate.

Activitatea fizică a unui sportiv este cu mult mai solicitantă decât a oamenilor de rând, motiv pentru care este acordată o atenție suplimentară dietei pe care aceștia o au, cu vârfuri de randament în funcție de competițiile la care participă. Cât îi privește pe fotbaliști, trei dintre cei mai titrați, toți cu vârste de peste 30 de ani, Ronaldo, Benzema și Messi, au un element comun în dieta lor, potrivit sport.es, citat de Digisport. Acesta este un aliment considerat ”planta minune”, un ”superaliment”, căci le oferă mare parte din aportul de proteine necesar unui efort fizic susținut.

”Spirulina este un aliment foarte neobișnuit în dieta noastră mediteraneană. Cu toate acestea, poate fi găsit în unele supermarketuri. Dieta fotbaliștilor este extrem de solicitantă. Pentru a-și extinde cariera scurtă, trebuie să aibă mare grijă de ei înșiși din punct de vedere fizic și să mențină regimuri incredibil de stricte și rutine alimentare.

În acest fel își pot prelungi perioada de activitate în sport. Astfel, vedem cum jucători de 34 de ani, precum Benzema, rămân în frunte la o vârstă destul de înaintată pentru acest sport. Cristiano Ronaldo este un alt exemplu al modului în care jucătorii au grijă de ei înșiși pentru a rămâne la cel mai înalt nivel. Acesta are în comun cu francezul și cu Leo Messi un aliment rar întâlnit.

Este nici mai mult, nici mai puțin decât o algă, un superaliment care oferă o cantitate incredibilă de proteine, mult mai mult decât carnea, peștele sau orice legumă.

Cu o cantitate mică de alge puteți obține o mulțime de proteine, ceea ce permite organismului să sintetizeze mai bine proteinele din alte surse, cum ar fi carnea. În plus, include o cantitate mare de Omega-3, vitamine, antioxidanți (care previn oxidarea celulelor, deci și cancerul) și are beneficii nesfârșite.

Exista multe tipuri de alge, spirulina fiind cea cu cele mai multe proteine, dar de mare valoare este si chlorella, o algă de apă dulce, care ajuta foarte mult în dietele de tip detox”, notează Digisport, citând sport.es.2. -imagine fara descriere- (ronaldo-instagram_27321600.png)

Ce conține spirulina și care este dojazul în care este eficientă

Doza zilnică standard este de 1-3 g, dar s-au folosit eficient și doze de până la 10 grame.

Integrată in dieta zilnica, o singura lingura (7 g) de pudra de spirulină conține:

- 20 de calorii;

- 4,02 g de proteine;

- 1,67 g de carbohidrati;

- 0,54 g de grăsimi;

- 8 mg de calciu;

- 2 mg de fier;

- 14 mg de magneziu;

- 8 mg de fosfor;

- 95 mg de potasiu;

- 73 mg de sodiu;

- 0,7 mg de vitamina C, potrivit WebMD.

Serena Williams, DIETA care o ține în formă. Ce mănâncă înainte de fiecare meci

Spirulina, planta "minune". Efecte uimitoare asupra sănătății

Potrivit healthline, spirulina este unul dintre cele mai populare suplimente alimentare și are beneficii extraordinare asupra corpului, în special asupra sistemului nervos.

Sănătatea sistemului nervos

Antioxidanții și complexul vitaminelor B din pudra de spirulină contribuie la menținerea sănătății sistemului nervos. O cercetare recentă arată că planta funcționează prin mecanisme neuroprotectoare care susțin activitatea nervoasă, reduc oboseala mentală, protejează vasele din creier și reglează presiunea intracraniană.

Stimulează imunitatea

Un studiu arată că principiile active din spirulină au acțiune imunomodulatoare și stimulează producția de anticorpi. Totodată, spirulina are și efect antiviral împotriva virusului herpes, HIV și virusul gripal. Acest lucru contribuie la creșterea imunității și prevenția virozelor și a bolilor infecțioase.

Sănătatea inimii

Același studiu arată că spirulina influențează și metabolismul carbohidraților și a lipidelor, scade nivelul de colesterol și de trigliceride din sânge. Aceste elemente sunt principalii factori responsabili de apariția aterosclerozei în urma depunerii colesterolului pe vasele de sânge. Consumul de spirulină scade, așadar, riscul apariției bolilor de inimă și a complicațiilor produse de acestea. Citește mai mult AICI.

Vezi și: Rafael Nadal și dieta care îl menține în formă. Care este ingredientul ce nu-i lipsește de la nicio masă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel