Sucul de roșii nesărat scade tensiunea și colesterolul rău
05 iun 2019, 09:37

Sucul de roșii
Într-un studiu publicat în numărul din iunie al revistei Food Science & Nutrition, consumul de suc de roșii nesărat a scăzut tensiunea arterială și colesterolul „rău” LDL la adulții japonezi cu risc de boli cardiovasculare.

În cadrul studiului publicat în numărul din iunie al revistei Food Science & Nutrition, 184 de bărbați și 297 de femei au consuma sucul de roșii nesărat cât de mult și-au dorit, timp de un an.

Au băut cât suc de roșii au vrut timp de un an

Participanții au fost examinați pentru markeri de risc cardiovascular, cum ar fi tensiunea arterială, profilul lipidic și toleranța la glucoză, înainte și după perioada de studiu.

La sfârșitul studiului, tensiunea arterială la 94 de participanți care aveau pre - hipertensiune sau hipertensiune netratată a scăzut semnificativ: tensiunea arterială sistolică a scăzut de la o medie de 141,2 la 137,0 mmHg, iar tensiunea arterială diastolică a scăzut de la o medie de 83,3 la 80,9 mmHg.

De asemenea, nivelurile de colesterol „rău" LDL la 125 de participanți cu colesterol ridicat au scăzut de la o medie de 155,0 la 149,9 mg / dl. Aceste efecte benefice au fost similare la bărbați și la femei, dar și la grupuri de vârstă diferite.

15,2 milioane de decese din cauza bolilor cardiovasculare

„După câte știm noi, studiul actual este primul care investighează efectele consumului de suc de roșii sau produse de tomate asupra markerilor de risc pentru boli cardiovasculare pe parcursul unui an și pe o gamă largă de vârstă", au notat autorii.

Bolile cardiovasculare (CVD) constituie cea mai mare cauză a mortalității la nivel mondial și, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), au fost responsabile pentru 15,2 milioane de decese globale (26,7%) în 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?