La vârsta a doua, prevenția...
Substanțe chimice, tatuaje. ''Uniunea Europeană restricţionează substanţele chimice periculoase conţinute în cerneala de tatuaje şi în cerneala pentru machiaj permanent, pentru a spori nivelul de protecţie prin garantarea faptului că ele sunt sigure pentru injectarea sub piele'', a declarat o sursă din Comisia Europeană. Statele membre ale UE urmează să se pronunţe asupra acestei propuneri în luna februarie.
O petiţie deschisă miercuri în Germania de artistul tatuator Jorn Elsenbruch împotriva unei astfel de interdicţii a strâns deja 100.000 de semnături, inclusiv din partea unor jucători de fotbal cunoscuţi. Petiţia cere parlamentului federal german să împiedice intrarea în vigoare a planificatei interdicţii europene.
''O viaţă fără tatuaje ar putea deveni în curând realitate'', a afirmat Jorn Elsenbruch, care a subliniat că interdicţia ar viza majoritatea culorilor folosite în tatuaje şi ar putea forţa saloanele de tatuaj să se orienteze spre piaţa ilegală. Restricţiile, care vizează peste 4.000 de substanţe folosite în cerneala pentru tatuaje şi cerneala pentru machiaj permanent, au fost propuse de Agenţia Europeană pentru Produse Chimice (ECHA), ce are sediul la Helsinki, potrivit Agerpres.
Aceste substanţe, printre care pigmenţii blue-15 şi green-7, sunt deja supuse unor restricţii în conformitate cu regulile UE privind produsele cosmetice, a explicat un purtător de cuvânt al ECHA. ''Dacă ele nu sunt autorizate pentru a fi folosite pe piele, ele nu ar trebui să fie permise pentru a fi utilizate nici sub piele'', a adăugat acesta. ECHA a menţionat că pigmenţii folosiţi în cerneala de tatuaje nu sunt produşi în mod specific în acest scop, au adesea o puritate scăzută şi pot conţine substanţe periculoase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...