SUA, a doua persoană infectată cu coronavirusul din China

Tratament spital
O a doua pacientă infectată cu coronavirusul din China a fost detectată în SUA. Femeia de peste 60 de ani este din Chicago și a călătorit la sfârșitul lunii decembrie în China. 

O femeie din Chicago, în vârstă de 60 de ani, este cea de-a doua pacientă care s-a infectat cu coronavirusul din China, au arătat oficialii din domeniul sănătății, care au alte 50 de cazuri suspectate sub anchetă.

Virusul a ucis până în prezent 26 de vieți în China, a îmbolnăvit alte sute și s-a răspândit în mai multe țări asiatice, precum și în SUA. „Pacienta se descurcă clinic bine și este în stare stabilă”, a spus Allison Arwady, comisarul Departamentului de Sănătate Publică din Chicago al noului pacient, citată de medicalxpress.com.

Nancy Messonier, funcționar principal la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), a declarat că agenția a testat până acum 63 de eșantioane de la pacienți din 22 de state americane pentru noul Coronavirus din 2019.

Unsprezece s-au dovedit a fi negative și două pozitive, iar CDC a lucrat pentru ca kiturile de diagnostic să fie mai disponibile la nivel național. În prezent, testarea are loc la sediul agenției din Atlanta, Georgia.

Pacienta din Chicago a călătorit la Wuhan la sfârșitul lunii decembrie, înainte de a se întoarce în SUA pe 13 ianuarie, a spus Arwady, cu câteva zile înainte de începerea screening-urilor de sănătate pe aeroporturile majore pentru călătorii originari din orașul central chinez care se află în centrul focarului.

A început să aibă simptome și a sunat la furnizorii de servicii medicale, iar ulterior a fost internată la spital și a fost izolată.

„Nu a luat mijloace de transport în comun, nu a participat la nicio adunare mare și nu a mai avut contacte strânse cu nimeni din afara casei sale de la întoarcerea din China", a adăugat Arwady.

SUA au confirmat primul său caz de infecție la începutul acestei săptămâni, un bărbat din treizeci de ani din statul Washington, care a călătorit și el recent la Wuhan și, de asemenea, s-a raportat autorităților după ce a dezvoltat simptome ușoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel