Stresul vine din interior, către exterior, în unele cazuri. De ce te simți stresat și cum să îi faci față

stres foto:freepik@BillionPhotos
Despre stres și cum să îi putem face față zilnic.

Când simți că totul este prea mult și presiunea îți apasă umerii, te afli sub influența stresului. Este o realitate pentru mulți, dar cum îți afectează stresul sănătatea, de fapt, și ce poți face pentru a te proteja?

Vezi și: 5 lucruri esențiale pentru a nu ajunge la urgențe de Florii. Tudor Ciuhodaru: Atenție cum ”dezlegați” peștele

foto: Freepik@pikisuperstar

Stresul este o reacție normală a organismului la situații dificile sau provocări. În unele cazuri,ne poate motiva să ne atingem obiectivele sau să ne depășim limitele. Dar când stresul devine cronic și nu mai este gestionat corespunzător, poate avea consecințe grave asupra sănătății fizice și mintale.

Cauzele stresului pot fi diverse și pot include factori, atât din mediul extern, cât și din cel intern. La locul de muncă, sarcinile, lipsa controlului asupra muncii sau relațiile tensionate cu colegii pot fi surse frecvente de stres. În viața personală, evenimente, precum decesul unei persoane dragi, divorțul, pierderea locului de muncă sau problemele financiare pot declanșa, de asemenea, niveluri ridicate de stres.

Dar uneori, stresul vine din interior, din griji și frământări personale. Teama și incertitudinile legate de viitor, așteptările nerealiste sau schimbările majore în viață pot contribui la creșterea nivelului de stres.

Impactul stresului asupra sănătății noastre poate fi semnificativ. În cazurile acute, stresul poate duce la dureri de cap, oboseală, dificultăți de concentrare și probleme digestive. Dar când devine cronic, stresul poate contribui la apariția unor afecțiuni grave, precum depresia, hipertensiunea arterială, boli de inimă sau tulburări digestive cronice.

Ca să ne menținem sănătatea, ar trebui să înțelegem că gestionarea stresului este foarte importantă. Tehnici precum meditația, respirația profundă, exercițiile fizice regulate și alte modalități de a face față provocărilor (în funcție de acestea) pot ajuta la reducerea nivelului de stres și la creșterea rezilienței  emoționale.

Vezi și: Cât trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Este foarte important! Acesta e secretul!

Este necesar să conștientizăm că stresul nu este trecător, dacă își tot face simțită prezența în viețile noastre. Iar, de cele mai multe ori, încrederea în sine poate fi un pilon important în gestionarea acestuia. Perioada stresantă prin care trecem poate fi, uneori, o ocazie de a ne înțelege emoțiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel