Stres, somn: câinele potrivit personalității sau afecțiunii voastre

Câine în pat  FOTO: pexels.com
Stres, somn. Unii câini pot ajuta la menținerea unui sistem imunitar puternic, reduc depresia, chiar și scad tensiunea arteriale, pe lângă bucuria de a vă fi alături.

Stres, somn. Când vrei să-ți iei un prieten patruped e bine să pornești de la personalitatea ta, stilul de viață, să ții cont de programul de muncă și, nu în ultimul rând, să știi că nu e doar un cadou, ci un partener.

Cei de la platforma webmd.com au realizat o listă cu câteva rase de câini în funcție de personalitățile umane, stăpâni ocupați sau sedentari, stăpâni depresivi sau care dorm prost:

1. Câini pentru fitness – dacă petreceți mult timp în aer liber aveți nevoie de un patruped care adoră plimbări lungi zilnice precum câinii din rasele: Labrador Retriever, Doberman Pinscher, Rottweiler, Setter irlandez și englez, Weimaraners, Border Collie, Pointer, Ciobănesc German, Dalmațian.

2. Aveți copii - aproape orice tip de câine se poate dovedi a fi un partener bun pentru un copil, dar există câteva rase care sunt cunoscute pentru dragostea lor față de copii: Beagle-ii și Boxerii pentru copiii mici, Dachshund pentru copii blânzi și mai mari, în timp ce Retriever-ii și Saint Bernards adoră copiii de toate vârstele.

3. Câinii independenți pentru stăpâni ocupați - unii câini sunt mai independenți decât alții și se pot potrivi dacă aveți un program zilnic încărcat: Malamut de Alaska, Borzoi și Shar-Pei (rasă chinezească). Webmd.com recomandă să ajutați copilul să facă față absenței voastre cu doi câini, unul din rasa Labrador, altul - Papillon.

4. Probleme de somn - un partener canin liniștit ar putea fi un sprijin: cei din rasele Basenjis, Greyhounds și SheepDogs. Boxerii și buldogii sforăie.

5. Aveți probleme legate de mobilitate – dacă durerile de genunchi și artrita reumatoidă vă limitează mobilitatea, ar fi de recomandat patrupezi din rasele Bullmastiffs, Saint Bernards, Basset, Shih Tzu și Pekingese.

6. Stresul și depresia - încrederea în sine a unui Shiba Inu sau căldura unui Great Pyrenees vă pot ajuta să îndepărtați stresul, nu numai să zâmbiți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel