Știrile zilei în sănătate. Medicamentul pentru boala Huntington primește aprobarea FDA

Foto: Freepik @topntp26
Ce se întâmplă în lumea medicală azi, 1 mai 2024.

Departamentul de Justiție al SUA ia măsuri pentru a face din consumul de marijuana o infracțiune mai puțin gravă

Departamentul de Justiție al SUA a luat marți măsuri pentru a face din consumul de marijuana o infracțiune federală mai puțin gravă, făcând un pas pentru a scoate acest drog dintr-o categorie care include și heroina, într-o schimbare care ar putea zgudui politica privind canabisul la nivel național. Acțiunile firmelor de canabis, printre care Tilray, Trulieve Cannabis Corp și Green Thumb Industries, au crescut, potrivit Reuters.

Aproape toate spitalele din SUA au fost afectate financiar de hackingul Change, potrivit AHA

Aproape toate spitalele din SUA au fost afectate financiar de atacul cibernetic asupra unității Change Healthcare a United Health Group, la începutul acestui an, potrivit unui sondaj realizat de Asociația Americană a Spitalelor (AHA). AHA a precizat că 94% dintre spitale au raportat daune la nivelul fluxului de numerar și mai mult de jumătate au raportat daune financiare semnificative sau grave din cauza incapacității Change de a procesa cererile de despăgubire.

Medicamentul Neurocrine Biosciences pentru boala Huntington primește aprobarea FDA

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a aprobat formularea în granule a medicamentului Ingrezza de la Neurocrine Biosciences pentru tratarea tulburărilor de mișcare asociate cu boala Huntington (HD), a anunțat marți compania. Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier, ceea ce duce la un declin treptat al controlului motor, al cogniției și al stabilității mentale.

Stryker își majorează prognoza de profit pentru 2024, pe fondul cererii puternice de dispozitive medicale, implanturi

Stryker Corp și-a majorat marți prognoza de profit pentru întregul an, datorită cererii rezistente pentru dispozitivele și implanturile medicale ale companiei. Producătorul de implanturi articulare își vede acum profitul anual pe acțiune între 11,85 și 12,05 dolari, în creștere față de intervalul anterior, cuprins între 11,70 și 12 dolari. Estimarea medie a analiștilor pentru 2024 este fixată la 11,85 dolari pe acțiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

pasiunea in cuplu - FOTO: Freepik@Phaisitsawan
EXCLUSIV
Cum se desfășoară tratamentul All on 4/ All on 6

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel