Sport, cum să fii activ în vacanță, fără să te rănești

Mișcare
Este minunat să faceți exerciții în timpul sărbătorilor și a vacanței, atâta timp cât luați măsuri pentru a evita rănile, spune un expert în medicina sportivă.

În vacanța de iarnă, mulți se apucă de sport, fie că o fac înainte de Crăciun și Revelion pentru că au mai mult timp liber, fie că își propun o rezoluție în noaptea dintre ani – deja tradițional – să adopte un stil de viață sănătos.

„Îi încurajez pe toți să iasă din casă și să fie cât mai activi, dar vrem să fim siguri că puteți continua să ieșiți și să fiți activi și după sărbători", a atrage atenția Dr. Theodore Shybut, profesor asistent în departamentul de chirurgie ortopedică de la Facultatea de Medicină Baylor din Houston.

În această perioadă a anului, leziunile sunt frecvente în rândul persoanelor care nu sunt în mod normal active, dar se alătură familiei pentru a schia, a se da cu sania, a juca fotbal, a alerga sau pentru a patina.

Răni se înregistrează, de asemenea, și printre oamenii care sunt în formă, dar în mod obișnuit fac mai puține exerciții sau alte activități la sală, spre exemplu, arată dr. Shybut.

El a oferit și o serie de sfaturi pentru prevenirea vătămărilor:

- Înainte de a vă apuca de sport, faceți o încălzire dinamică, care pregătește mușchii pentru mișcarea la intensități și viteze mari. Dacă intenționați să alergați, mergeți întâi în pas alert pentru a vă evalua rezistența și condiția fizică.

- Dacă vă apucați de un nou sport, începeți ușor și alternați apoi sesiunile intense cu unele lente, pentru a varia presiunea pe articulații. Întindeți-vă după o activitate fizică intensă și faceți antrenamente de recuperare pentru a reduce durerea și febra musculară. Îmbrăcați-vă adecvat pentru vremea de afară. Dacă ați avut anterior leziuni, faceți exerciții preventive înainte de o intra în antrenamentul propriu-zis.

- După ce ați fost sedentar tot anul, în loc să vă aruncați direct pe terenul de fotbal, să vă urcați pe schiuri și să coborâți pârtia până nu vă mai țin picioarele sau să alergați dintr-un foc 5 kilometri, mai bine luați în considerare un antrenament cu impact mai ușor de suportat, cum ar fi o plimbare pe bicicletă, yoga sau Pilates.

- O alta opțiune este să vă uitați la ofertele de sărbători de la sălile de fitness mai degrabă decât să așteptați după Ziua de Anul Nou pentru trece la un stil de viață sănătos, a sugerat Shybut, citat de medicinenet.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel