Spitalul mobil de la Lețcani, închis temporar pentru sterilizare şi dezinfectare; pacienții, transferați

Pacient în secția ATI a Spitalului Rol 2. Foto: ftografie cu caracter ilustrativ - Spitalul Militar Central / Daniel Iancu
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, Florin Roșu, care coordonează și Spitalul de la Lețcani, a spus că unitatea mobilă va fi închis pentru câteva zile, timp în care se vor face lucrări de dezinfectare și sterilizare, precum și lucrări de mentenanță.

Decizia de închidere temporară a Spitalului de la lețcani a fost luată a fost luată întrucât în unitatea mobilă sunt internați 17 pacienți, dintre care 15 au forme medii și ușoare de COVID-19 și doi sunt internați la ATI.

Primii care au fost mutați au fost pacienții de la terapie intensivă, urmând ca în cursul zilei de joi să fie mutați și restul pacienților la spitale suport COVID din Iași.

„În momentul de față numărul de cazuri de COVID a scăzut și avem posibilitatea de a face sterilizare în spital. Până în acest moment nu am putut face sterilizare.

Pe lângă aceasta, mai putem face verificarea sistemului energetic și sistemului electric. Având locuri în spitalele din Iași, am decis să mutăm pacienții până luni sau marți, urmând ca atunci să îi readucem la spitalul mobil”, a precizat dr. Florin Roșu, citat de Agerpres. 

Acesta a mai menționat că vineri va sosi o echipă de mentenanță care va verifica starea sistemelor de încălzire și electricitate ale spitalului mobil.

Spitalul mobil de la Lețcani a fost achiziționat de Consiliile Județene Iași și Neamț prin intermediul Agenției de Dezvoltare Intracomunitară Nord Est. El a fost predat spre folosință Spitalului de Boli Infecțioase "Sf. Parascheva" pe 7 septembrie, dar a devenit funcțional din 16 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel