Spitalul Județean Piatra Neamț avea autorizație ISU de funcționare? Răspunsul managerului

Foto: Exploziv TV Piatra Neamț
Managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu, a făcut duminică dimineața, 15 noiembrie, declarații legat de avizul ISU de funcționare.

Duminică dimineața, managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu, a afirmat, într-o intervenție la realitatea Plus, că unitatea medicală pe care o conduce ”avea autorizație ISU de funcționare”.

”Dorința a fost aceea de a crește numărul de paturi pentru pacienți pozitiv COVID-19 și care să ducă la un circuit, doar pe etajul 2, pentru acești pacienți. Noi doream operaționalizarea celor patru noi paturi după obținerea avizelor de la secția de sănătate publică și nu există o legătură de cauzalitate între ceea ce s-a întâmplat și construcțiile noi.

Spitalul Județean e o unitate în curs de acreditare, toate procedurile s-au întrerupt în momentul în care a devenit spital suport COVID-19, toate circuitele au fost modificate pentru a oferi tratament pacienților bolnavi de coronavirus. În momentul de față, pe structura existentă a spitalului există autorizație ISU. Orice modificare ulterioară care își dorește o reparație capitală a unei secții, compartiment sau etaj se face în baza unui proiect și documentația de avizare ISU presupune și obligativitatea instalării unor dispozitive. La momentul obținerii autorizației ISU, s-au respectat prevederile legale de la acea dată”, a mai declarat managerul.

Dacă spitalul avea extinctoare și pe secție puteți citi pe DC News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel