Spitalul de Psihiatrie din Sibiu va avea un nou ambulatoriu: proiect de 11 milioane de euro

Spitalul de Psihiatrie Sibiu va avea un ambulatoriu de specialitate nou-nouț. Investiția de aproape 11 milioane de euro este din fonduri europene.

Un proiect în valoare de aproape 11 milioane de euro finanțat din fonduri europene va fi derulat pentru amenajarea unei clădiri în care va funcționa ambulatoriul de specialitate pentru adulți din cadrul Spitalului de psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu. Aici, numărul pacienților s-a dublat din 2013 și până în prezent, potrivit unor surse. De asemenea, nunărul medicilor psihiatri a crescut de la 1 la 12, în ultimii șase ani.

Astfle, clădirea în care în prezent funcționează Urgențele, va fi extinsă și supraetajată, fiind ulterior transformată în ambulatoriu de specialitate, unde vor funcționa cabinete pentru psihiatrie, neuroologie, endocrinologie și interene. De asemenea, vor fi cinci cabinete pentru psihologie și imagistică, dar și un laborator de analize cu două camere de recoltare, trei săli de tratament și trei săli de așteptare.

Medic: „Era maximă nevoie”

”Era maximă nevoie de acest ambulatoriu. Ne-ar putea ajuta să respectăm Strategia națională pentru sănătate, să asigurăm pacienților asistență medicală de calitate într-un spațiu adecvat. Totodată, putem oferi și servicii conexe, inclusiv de medicină internă”, arată dr. Ciprian Băcilă, directorul medical al spitalului. Termenul de finalizare a proiectului este decembrie 2021. 

Proiectul va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile, accesate de Consiliul Județean Sibiu, instituția în subordinea căreia funcționează Spitalul de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu. Contractul de finanțare (7,48 de milioane de lei din fonduri europene, la care se adaugă 2,99 mil. de lei din bugetul național și 0,21 mil. de lei din cel județean) a fost semnat în cursul zilei de luni, 16 septembrie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel