Spitalul cu cea mai mare rată de vindecare de COVID-19

Salon de spital    FOTO: pexels.com
Un spital din România are 98% rata de vindecare a bolnavilor de COVID.

Peste 98% dintre bolnavii de COVID-19 internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca au fost vindecați, potrivit unei analize a Ministerului Sănătății. În cifre, asta înseamnă 3.600 de bolnavi COVID vindecați, 64 decedați din martie până acum.

Managerul spitalului amintit, Ioan Mureșan, spune că ”secretul este că în spatele terapiei intensive să fie o muncă susținută în așa fel încât pacienții să nu ajungă la terapie, să nu trebuiască să ajungă la terapie intensivă și acest lucru se face pe secțiile obișnuite”. ”Am pregătit asistenții pe terapie intensivă ca sub coordonarea medicilor de terapie intensivă să poată realiza pe secțiile obișnuite oxigeno-terapie și ventilație non-invazivă, astfel încât pacienții ajung pe secția de terapie doar cu forme severe și critice”, a mai afirmat managerul, conform ProTV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel