Spitalul Colentina din Capitală, redeschis de astăzi. DSP București a semnat

Spitalul Colentina din București. Foto: arhiva spital
Spitalul Colentina din Capitală se redeschide pacienților non-COVID, începând de astăzi, după ce DSP București și-a dat aprobarea. 

Spitalul Colentina se redeschide, oficial, pentru o lună, după ce șeful DSP București a semnat avizul de funționare cu caracter temporar. Inspectorii au constatat că unitatea îndeplinește prevederile normelor antiepidemice și de igienă în vigoare.

Tot de astăzi, bolnavii cu COVID-19 care erau internați la Colentina vor fi transferați în clădirea Spitalului STB, care se află în apropiere, și este definită în acest document ca „secție exterioară" a unității. Acolo vor fi 33 de paturi de spitalizare pentru bolnavi cu COVID, din care trei paturi la Terapie Intensivă, se mai arată în document, notează Antena3.

Spitalul Colentina va avea un număr redus de paturi până la sfârșitul acestui an, în unitate urmând să funcționeze doar 599 de paturi pentru spitalizare continuă (din cele aproape 1.200 pe care le are) și 66 de paturi pentru spitalizare de zi, toate acestea fiind pentru bolnavi care nu sunt infectați cu coronavirus.

Managerul Spitalului Colentina, dr. Remus Mihalcea, a fost infectat cu coronavirus săptămâna trecută, și a fost internat la secția de Pneumologie a Spitalului Colentina. Este simptomatic, are febră și respiră greu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel