Spălatul pe față, ce nu ai știut până acum. Trucul de 10 secunde pe care l-ai omis mereu

spalatul pe fata - FOTO: Freepik@pvpproduction
Spălatul pe față face parte din rutina zilnică, dar sigur nu știai de un truc de 10 secunde care îți schimbă aspectul pielii.

Spălatul pe față este absolut firesc și necesar. Dar, cu siguranță nu ați știut de sasul de 10 secunde care vă lipsește în rutină de spălare a feței. Acesta vă va face serurile să funcționeze și mai bine și să obțineți un ten radiant.

Spălarea feței înseamnă mai mult decât curățare. Este vorba despre pregătirea pielii pentru următorii pași ai rutinei tale, astfel încât restul produselor tale să aibă cel mai bun mediu pentru a-și face treaba. Și, potrivit lui Todd Davidson, director de educație, există un truc ușor care vă poate ajuta produsele să se scufunde mai adânc, potrivit Well and Good.

Spălatul pe față și trucul de 10 secunde

Tot ce trebuie să faci este să pui un prosop cald pe față timp de câteva secunde înainte de a-ți șterge demachiantul. Acest lucru îți va deschide porii pentru a-i pregăti pentru activităţile care vor veni.

"Este un pas adesea omis, dar esențial, simplu pentru a obține o piele radiantă. Când porii tăi sunt deschiși, ei sunt gata să profite de beneficiile următorului pas din rutina ta de îngrijire a pielii", spune Davidson.

Vezi și: Poluarea aerului, nou factor de risc pentru obezitatea femeilor

Acest lucru este perfect pentru orice produse pe care le-ar aplica în mod regulat pe pielea umedă. Dacă foloseşti un toner sau o esenţă hidratantă, o poţi pune după pasul de 10 secunde. Același lucru este valabil și pentru serurile hidratante, cremele hidratante sau uleiuri. Dacă doriți să utilizați ingrediente active, cum ar fi retinolul sau acidul glicolic, puteți deschide în continuare porii cu trucul prosopului, dar asigurați-vă că fața este complet uscată înainte de a le aplica, deoarece funcționează cel mai bine pe pielea uscată.

Pentru cele mai bune rezultate, Davidson recomandă utilizarea unui prosop obișnuit sau a unei pânze de muselină.

"Pur și simplu saturați pânza de muselină cu apă din robinet care este caldă, dar nu prea fierbinte la atingere. Apoi, stoarceți-l bine pentru a elimina excesul de apă. Vă recomandăm mai întâi să așezați pânza de muselină pe întreaga față în timp ce demachiantul este încă pe piele și să țineți și să apăsați cu ambele mâini timp de 10 până la 15 secunde

Apoi, pliați pânza de muselină într-un pătrat pentru a îndepărta demachiantul în mișcări circulare mici, acordând o atenție suplimentară zonelor de congestie sau uscăciune de pe față", spune Davidson.

Vezi și: Menopauza, mituri demontate. Medic: Poate să mai fie ovulație întâmplătoare și pot rămâne însărcinate

Spălatul pe față, pași de urmat

Modul în care vă spălați fața poate face diferența în aspectul dvs. Urmați aceste sfaturi de la dermatologi pentru a vă ajuta să vă mențineți fața sănătoasă, arată Academia Americană de Dermatologie.

- Utilizați un demachiant blând, non-abraziv, care nu conține alcool.

- Umezește-ți fața cu apă călduță și folosește vârfurile degetelor pentru a aplica demachiantul. Folosind un prosop, burete, sau orice altceva decât vârful degetelor poate irita pielea.

- Rezistă tentaţiei de a-ţi exfolia pielea, deoarece frecarea irita pielea.

- Se clătește cu apă călduță și se usucă cu un prosop moale.

Vezi și: Tratamentul pentru osteoporoză, 8.000 de euro. Attila: Dacă trag o trântă la baie, nu pot merge nici măcar la telefon. Sute de mii de femei singure, la țară. Câte își pot permite să plătească?

- Aplicați crema hidratantă dacă pielea este uscată. Fii blând atunci când aplici orice cremă în jurul ochilor, astfel încât să nu tragi prea tare pe această piele delicată.

- Limitați spălarea de două ori pe zi și după transpirație. Spălați-vă fața o dată dimineața și o dată noaptea, precum și după transpirație puternică. Transpirația, mai ales atunci când purtați o pălărie sau o cască, irită pielea. Spălați-vă pielea cât mai curând posibil după transpirație.

- Amintiți-vă de gât și maxilar. Linia maxilarului și a gâtului sunt predispuse la murdărie și acumularea de resturi. Și aceste zone au nevoie de îngrijire.

- Terminați cu un toner. Deși din punct de vedere tehnic nu este un pas în spălarea feței, mulți ratează adesea importanța a ceea ce vine după: reechilibrarea pielii. Tonerele sunt formule ușoare, lichide, folosite inițial pentru a reseta pH-ul pielii, astfel încât să se poată proteja de bacterii, arată Healthline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel