Sorina Pintea, de urgență la Buzău. Ministrul Sănătății coordonează personal ancheta de la Săpoca

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Foto: DC MEDICAL
Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a anunțat pe pagina ei de Facebook că a pornit spre Buzău, unde va coordona personal ancheta de la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri pentru Siguranță Săpoca.

Sorina Pintea coordonează personal ancheta de la spitalul Săpoca din Buzău. Potrivit unei informări apărute pe pagina ei de socializare, ministrul a plecat deja spre Buzău, pentru a coordona personal ancheta în dsfășurare.

„În urma informării în permanență a premierului, la dispoziția acesteia, am pornit de urgență la spitalul Săpoca din Buzău, pentru a coordona personal ancheta internă privind întâmplările din noaptea trecută și pentru a asigura tot suportul necesar organelor de urmărire penală.
Este un caz tragic, care impune rigoare în analiză și măsuri urgente. Am spus de fiecare dată că siguranța și sănătatea pacienților sunt menirea întregului sistem medical, iar orice eroare de procedură trebuie corectată prompt, pentru a preveni astfel de drame.

Suntem alături de familiile îndurerate și le transmitem toată compasiunea noastră, precum și asigurarea faptului că toți cei ce se vor dovedi vinovați vor plăti”, a scris ministrul Sănătăți pe pagina sa de Facebook.

La  Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, patru pacienți au fost uciși noaptea trecută de un pacient aflat în sevraj etilic. De asemenea, alți nouă au fost răniți, trei dintre ei mai grav și șase mai ușor. Unul dintre cei trei pacienți în stare gravă este în comă profundă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel