Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sorina Pintea, de urgență la Buzău. Ministrul Sănătății coordonează personal ancheta de la Săpoca
18 aug, 15:57
Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a anunțat pe pagina ei de Facebook că a pornit spre Buzău, unde va coordona personal ancheta de la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri pentru Siguranță Săpoca.
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Foto: DC MEDICAL

Sorina Pintea coordonează personal ancheta de la spitalul Săpoca din Buzău. Potrivit unei informări apărute pe pagina ei de socializare, ministrul a plecat deja spre Buzău, pentru a coordona personal ancheta în dsfășurare.

„În urma informării în permanență a premierului, la dispoziția acesteia, am pornit de urgență la spitalul Săpoca din Buzău, pentru a coordona personal ancheta internă privind întâmplările din noaptea trecută și pentru a asigura tot suportul necesar organelor de urmărire penală.
Este un caz tragic, care impune rigoare în analiză și măsuri urgente. Am spus de fiecare dată că siguranța și sănătatea pacienților sunt menirea întregului sistem medical, iar orice eroare de procedură trebuie corectată prompt, pentru a preveni astfel de drame.

Suntem alături de familiile îndurerate și le transmitem toată compasiunea noastră, precum și asigurarea faptului că toți cei ce se vor dovedi vinovați vor plăti”, a scris ministrul Sănătăți pe pagina sa de Facebook.

La  Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, patru pacienți au fost uciși noaptea trecută de un pacient aflat în sevraj etilic. De asemenea, alți nouă au fost răniți, trei dintre ei mai grav și șase mai ușor. Unul dintre cei trei pacienți în stare gravă este în comă profundă.

 


Ştiri Recomandate

Simptomele deficitului de magneziu la femei
Merișoarele, beneficii nebănuite pentru sănătate
REZIDENȚIAT 2019, protestele continuă. Mesajul oficial al Mediciniștilor
Decese premature: aproximativ 400.000, cauzate de aerul poluat
În stradă, pentru prevenirea violenței asupra femeilor
Seniorii, întâlnire pe tema problemelor medicale specifice vârstei
REZIDENȚIAT 2019. Iași, Craiova și Cluj: Sute de candidați, la PROTESTE
Comentarii