Sorin Cîmpeanu: Părinții vor semna un formular pentru acordul sau dezacordul de vaccinare a a copiilor

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Foto: Crișan Andreescu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că la începutul anului școlar va fi distribuit un formular către părinți prin care aceștia vor putea să își exprime acordul sau dezacordul privind imunizarea copiilor lor în unitățile de învățământ.

„După ce vom finaliza acțiunea de informare... La nivelul fiecărei școli este desemnată o persoană pentru a facilita legătura între DSP și părinți, pentru a răspunde tuturor întrebărilor părinților despre vaccinare, pentru a putea să își exprime un acord sau un dezacord informat într-un formular care va fi lansat în data de 13 septembrie cu trei rubrici: doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis. Se vor centraliza răspunsurile pozitive. Dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o școală pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiță de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în școli și care să își poată planifica și resursa umană și numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate și de asemenea și timpul pe care acea echipă mobilă îl va petrece în școală pentru vaccinare”, a afirmat ministrul Sorin Cîmpeanu, într-o declarație acordată presei.

Ministrul Educației a spus că peste 185.000 de angajați din sistemul de educație sunt imunizați, însă se va mai face o centralizare în acest sens al cărui rezultat va fi anunțat pe 8 septembrie. Ministrul a anunțat că miercuri va fi semnat ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind condițiile în care va începe școala în format fizic.

„Vom detalia astăzi toate lucrurile care vor fi cuprinse în ordinul comun de ministru - ministrul Educației - ministrul Sănătății - care va fi semnat mâine dimineață. (...) Știm foarte clar că avem peste 185.000 de angajați din învățământ vaccinați. Sunt categoria socio-profesională cea mai numeroasă din perspectiva vaccinării și de asemenea am lansat o nouă interogare către toate școlile și către toate universitățile din România. Rezultatul va fi anunțat în data de 8 septembrie pentru actualizarea numărului celor care s-au vaccinat. Cu siguranță sunt mai mulți. Avem în momentul de față 650 de centre de vaccinare cu 815 fluxuri disponibile", a mai susținut Sorin Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel