Somnul la adolescenții din minoritati, afectat de discriminare

Adolescenții cu ADHD au nevoie de mai mult somn
Adolescenții care aparțin unei minorități și care sunt sunt supuși discriminării au probleme cu somnul, arată un nou studiu publicat astăzi.

Într-un studiu publicat pe 3 aprilie 2019 în revista Dezvoltarea Copilului (Child Development) relatările din jurnalele completate zi cu zi de către adolescenții care aparțin unor minorități, legate de discriminare, a fost asociată cu o calitate a somnului compromisă din ziua când respectivele acte s-au produs, precum și de sentimente de disfuncție mai mare în timpul zilei și de somnolență în ziua următoare.

Diferențe rasiale există

Studiul a observat, de asemenea, diferențe rasiale notabile în somn, la tinerii asiatici, negri și latini. Investigațiile de actigrafie (o metodă non-invaziva de monitorizare a perioadelor de activitate și odihnă, timp de cel puțin o săptămână, printr-un dispozitiv purtat la încheietura mâinii) au arătat că adolescenții negri discriminați au dormit cu 35 de minute mai puțin decât adolescenții asiatici și cu 36 de minute mai puțin decât tinerii latini.

Adolescenții negri au experimentat cele mai multe minute trezite în timpul nopții după ce au adormit, urmați de latină și de tinerii asiatici. Tinerii latini au raportat cele mai ridicate niveluri de tulburări de somn în timp ce tinerii asiatici au raportat cele mai înalte niveluri de disfuncție în timpul zilei.

„Studiul actual contribuie la cercetarea privind discriminarea, somnul și dezvoltarea adolescenților", au notat autorii lucrării.

„Acesta este primul studiu – din cunoștințele noastre – care gtestează asocierea dintre discriminarea zilnică și calitatea somnului – analizată prin actigrafie sau raportare personală - într-o mare și varietată populație de adolescenți"

Studiul a presupus investigarea a circa 350 de adolescenți cu vârste între 13 și 15 ani, dintre care 41% erau asiatici, 22% negri și 37% latini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel