Șocant! Rudele celor decedați cu COVID-19, obligați să-și identifice morții afară, în fața morgii

Sursa foto: Antena 3
Rudele celor care au murit în urma infectării cu COVID-19 sunt obligate să-și identifice morții afară, în frig, în fața morgii, unde așteaptă cu orele. Angajații nu mai fac față. 

Rudele celor care au murit de COVID-19 trebuie să aștepte cu orele în fața morgii, afară, unde își identifică morții, pentru că angajații nu mai fac față și sunt supraaglomerați. Presiunea este foarte mare întrucât rata de îmbolnăvire la nivel de municipiu a fost ieri de 10,59 la mia de locuitori. Este cea mai mare rată de infectare din ţară şi asta în condiţiile în care oraşul Constanţa este de trei săptămâni în carantină.

Rudele celor decedați intră la morgă și își ridică morții fără a fi însoțite de angajații unității medicale. Reprezentanții spitalului spun că mizeria a fost făcută de rude. Conducerea spitalului spune că ceea ce s-a întâmplat la început de decembrie reprezintă o excepție, deoarece în morgă au ajuns patru decedaţi în 24 de ore.
La morgă nu este niciun angajat, iar rudele sunt îndrumate de portar şi ajutate să identifice cadavrele.
”Fiecare își ia mortul pe care îl vrea”
”Nimeni nu e în această morgă. Lipsă personal, nu e nimeni aici. Ce să fac, să scriu în caietul asta? Nici nu știu ce să fac. Să scriu că am luat decedatul, că nu l-am luat? Cine scrie în caietul asta? Cum e posibil așa ceva. (...) Fiecare își ia mortul pe care îl vrea”, spune o femeie care a venit să ridice trupul unei rude decedate de COVID-19, scrie Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel