SNMF: Medicii din centre de permanenţă, neplătiți pentru gărzi

SNMF - Societatea Naţională de Medicina Familiei - susţine că medicii care lucrează în centre de permanenţă nu au primit, de 4 luni, de la Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate, banii pentru orele petrecute în gărzi. În țară sunt 352 de centre de permanență, majoritatea în zone rurale.

SNMF - Societatea Naţională de Medicina Familiei - susţine că medicii care lucrează în centre de permanenţă nu au primit de la Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate banii pentru gărzi. În cazul în care întârzierea plăţilor se prelungeşte, medicii de familie sunt hotărâţi să demareze acţiuni legale de recuperare a sumelor restante.

Suntem în a patra lună de când medicii care lucrează în centre de permanenţă nu au primit de la Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate banii pentru orele petrecute în gărzi. Întârzierea este justificată diferit la nivelul fiecărei case judeţene de sănătate, dar explicaţia este una singură: nu s-au alocat la timp fondurile necesare de la Ministerul Finanţelor. Aceste sume cuvenite conform clauzelor contractuale sunt necesare pentru plata angajaţilor care lucrează în centrele de permanenţă şi acoperirea cheltuielilor de funcţionare. În aceste condiţii, în care de patru luni medicii de familie subvenţionează funcţionarea centrelor de permanenţă, nivelul de nemulţumire a medicilor este în continuă creştere", anunță un comunicat al SNMF.

În aceste centre se salvează vieţi”

Dacă întârzierea plăţilor se prelungeşte, medicii de familie sunt hotărâţi să demareze acţiuni legale de recuperare a sumelor restante.

În întreaga ţară sunt acum 352 centre de permanenţă. Marea lor majoritate funcţionează în zonele rurale sau izolate precum şi în zone urbane în locul camerelor de gardă ale spitalelor desfiinţate. Centrele de permanenţă au fost create pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare, dar ele reprezintă în acelaşi timp o soluţie privind accesul la servicii medicale de urgenţă pentru pacienţii din mediul rural. În aceste centre se salvează vieţi care altfel s-ar pierde până la intervenţia serviciilor de urgenţă specializate”, se arată în documentul citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel