SJU Baia Mare: echipamente medicale pentru chirurgia cardiovasculară și toracică

Spitalul Județean din Baie Mare   Facebook Spitalul Județean Baia Mare
Noi dotări urmează să fie făcute la SJU Baia Mare. Echipamente medicale de ultimă generație vor ajunge la sala de operații - chirurgie cardiacă, cardiovasculară și toracică.

Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare va achiziționa echipamente medicale necesare dotării şi asigurării condiţiilor de punere în funcţiune a Blocului Operator - Sală de operaţii chirurgie cardiacă, cardiovasculară şi toracică. Suma totală de peste 2.000.000 lei provin din finanțarea comună a Consiliului Județean Maramureș și Primăria Baia Mare și vor fi folosiți pentru a achiziționa o masă de operaţie chirurgie cardiacă şi toracică, un ecocardiograf doppler de înaltă performanţă cu sondă transesofagiană, un defibrilator intern cardiac cu padele, trei monitoare funcţii vitale de tip hemodinamic invaziv, trei paturi ATI și un aspirator chirurgical și sistem de circulaţie extracorporală, care va asigura punerea în funcțiune a blocului operator.

În baza acordului de cooperare, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare are obligația să utilizeze echipamentele şi dispozitivele medicale exclusiv pentru facilitarea accesului populaţiei din Municipiul Baia Mare şi întreg Judeţul Maramureş la servicii medicale performante din domeniul chirurgiei cardiace şi toracice. Totodată, unitatea spitalicească urmează să asigure finanțarea cheltuielilor de punere în funcțiune, întreţinere şi reparații ale echipamentelor şi dispozitivelor medicale, precum şi a cheltuielilor privind instructajul personalului. Printre obligații se mai numără și obținerea avizelor şi autorizațiilor necesare punerii în funcțiune a echipamentelor  medicale, precum și informarea Consiliul Judeţean Maramureş şi a Municipiului Baia Mare, cu privire la producerea oricărei defecţiuni.

Odată pus în funcțiune, noul bloc operator la contribui la îmbunătățirea acurateței actului medical şi la optimizarea timpilor de intervenţii în urgenţe medicale, asigurând accesul pacienților la dotări şi modalităţi terapeutice mai performante. În cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare există deja medici angajați, cu stagii de specializare efectuate în Franța, care pot efectua astfel de operații pe cord deschis, potrivit unui comunicat remis presei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel