Sistemul imunitar: nu doar prevenție, ci și sănătate mentală

Creier
Cercetători de la Universitatea Yale au descoperit că sistemul imunitar ar avea și o altă sarcină decât cea deja cunoscută: sănătatea mentală.

Cercetători de la Universitatea Yale au observat că un răspuns autoimun inflamator în cadrul sistemului nervos central similar cu cel legat de boli neurodegenerative, cum ar fi scleroza multiplă, a fost găsit în lichidul spinal al persoanelor sănătoase.

Studiul a fost făcut pe subiecți cu scleroză multiplă și subiecți sănătoși. Cercetarea lor sugerează că aceste celule imune pot juca un alt rol decât protejarea împotriva invadatorilor microbieni - protejarea sănătății noastre mentale.

”Aceste celule T au un alt scop și speculăm că acestea ne pot ajuta să ne păstrăm sănătatea mintală”, susțin cercetătorii, într-un comunicat postat pe site-ul universității Yale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel