SIROLIMUS - prospect

Foto: Pixabay
SIROLIMUS - prospect. Acțiune: imunosupresor, cunoscut şi sub denumirea de rapamicină; inhibitor al kinazei mTOR, reduce activarea şi proliferarea limfocitelor T. 

SIROLIMUS - prospect

Denumire comercială: RAPAMUNE

Forma: comprimate

Indicații: profilaxia rejecţiei de organ la pacienţii adulţi cu transplant renal şi risc imunologic mic sau moderat.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Sarcină. Alăptare.

Atenție: Se administrează doar oral. Pacienţi cu un risc imunologic ridicat. Insuficiență hepatică severă. imunosupresia poate determina o susceptibilitate crescută la infecţie şi dezvoltarea de limfoame sau alte malignităţi, în special la nivelul pielii. Se limitează expunerea la lumina solară şi radiaţii UV. În primele 12 luni de la transplant, se face profilaxia pentru pneumonia cu Pneumocistis carinii şi pentru virusul citomegalic (CMV). Monitorizarea lipidelor plasmatice. Supravegherea funcţiei renale la asocierea cu ciclosporină sau cu alte medicamente nefrotoxice. Copii şi adolescenţi.

Reacții adverse: Limfocel, infecţii fungice, virale sau bacteriene (infecţii mico-bacteriene, cu virus Epstein-Barr, cu CMV, Herpes zoster, Herples simplex; sepsis), tahicardie, dureri abdominale, diaree, stomatită, pancreatită, anemie, leucopenie, trombocitopenie, purpură trombotică trombocitopenică/sindrom uremic hemolitic, limfom, tulburări limfoproliferative post-transplant, artralgii, necroză osoasă, epistaxis, pneumonie, acnee, erupţii cutanate, infecţii ale tractului urinar, pielonefrită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel