Simptomul mortal al cancerului. Este steagul roșu. Efect devastator. Nu îl ignorați

simptomul mortal al cancerului - FOTO: Freepik@vecstock
Simptomul mortal al cancerului este considerat steagul roșu. Cele mai comune simptome ale cancerului sunt întâlnite chiar și în cazul unei gastrite, constipații sau a oricărei alte boli care afectează milioane de oameni.

Simptomul mortal al cancerului. Un simptom puțin cunoscut al cancerului ar putea fi pus pe seama mai multor factori din viața ta, dar medicii au avertizat că ar putea fi de fapt ceva mult mai devastator. Medicii au întocmit o listă cu cele mai comune semne ale cancerului. Un simptom puțin cunoscut al cancerului ar putea fi pus pe seama mai multor factori din viața ta, dar medicii au avertizat că ar putea fi de fapt ceva mult mai devastator.

Medicii îi avertizează pe adulți să fie atenți la un simptom de steag roșu al cancerului mortal - și îl resimțiți doar noaptea, potrivit Mirror.

Un sondaj recent realizat de Cancer Research UK a constatat că doar 48% dintre adulți au recunoscut că ar consulta un medic în primele săptămâni după ce au observat primele semne ale bolii, chiar și pentru tuse cu sânge sau o umflătură inexplicabilă.

Vezi și: De ce să nu mai bei niciodată bere sau suc direct din doză sau sticlă. Detaliul care te va pune pe gânduri

Transpirațiile nocturne, simptomul mortal al cancerului

Dar acest simptom este puțin mai subtil și poate fi pus pe seama mai multor lucruri: transpirațiile nocturne. Există multe motive pentru care s-ar putea să transpiri noaptea, inclusiv infecții, anumite medicamente sau trecerea prin menopauză.

Cu toate acestea, transpirațiile nocturne foarte abundente și abundente pot fi, de asemenea, un semn al mai multor tipuri de cancer, inclusiv leucemie și limfom.

Oncologii au declarat că dacă îi spuneți imediat medicului despre simptomele neobișnuite, scade șansa unui diagnostic timpuriu de cancer, ceea ce duce la rezultate potențial devastatoare.

”S-ar putea să vă gândiți la simptome de semnal de alarmă, cum ar fi tusea cu sânge sau sângerarea inexplicabilă, ca fiind greu de ignorat, dar această cercetare arată că mulți o fac”, a declarat Dr. Julie Sharp, șefa departamentului de sănătate și implicare a pacienților din cadrul CRUK.

Dr. Sharp a spus că persoanele din medii defavorizate, în special, se confruntă cu mai multe bariere atunci când vine vorba de obținerea de ajutor.

”Indiferent dacă este un simptom de alertă sau nu, dacă observați o schimbare în starea dumneavoastră de sănătate care este neobișnuită pentru dumneavoastră sau care nu dispare, contactați-vă medicul de familie cât mai curând posibil”, a spus ea.

Vezi și: Arsurile la stomac, cauze și remedii. Ce să încerci pentru a ameliora simptomele. Ce rol are apa cu bicarbonat și cum trebuie să dormi dacă ai acid gastric

Senzația de oboseală, alt simptom al cancerului

Senzația de oboseală poate fi, de asemenea, un semn că ceva nu este în regulă. Deși poate proveni din multe lucruri, cum ar fi stresul, probleme autoimune sau pur și simplu având probleme de somn.

”Dar dacă vă simțiți obosit fără un motiv clar, ar putea fi un semn că ceva nu este în regulă”, a spus Dr. Sharp.

Dr. Sharp a adăugat, de asemenea, o listă completă de alte semne subtile la care ar trebui să fii atent.

Dureri inexplicabile

Durerea este un semn că ceva nu este în regulă și, deși este ușor să speri că va dispărea, dacă persistă, este important să o verifici.

”Pe măsură ce înaintăm în vârstă, este mai frecventă apariția durerilor. Dar durerea inexplicabilă ar putea fi un semn de ceva mai grav”, a declarat Dr. Sharp.

Pierderea inexplicabilă în greutate

Există, desigur, multe motive pentru pierderea inexplicabilă în greutate, altele decât cancerul, inclusiv probleme intestinale și tiroidiene.

Dar Dr. Sharp spune că, în timp ce schimbările mici de greutate de-a lungul timpului sunt normale, dacă pierdeți o cantitate notabilă de greutate fără să încercați, ar trebui să-i spuneți medicului dumneavoastră.

Vezi și: La ce să fii atent când mănânci porumb fiert. Carmen Dorobăț: Trebuie să avem rețineri

Noduli sau umflături neobișnuite

Umflăturile sunt unul dintre cele mai cunoscute simptome ale cancerului și, deși acestea pot fi cauzate de multe probleme mai puțin grave, cum ar fi o rană, Dr. Sharp subliniază că umflăturile sau umflăturile persistente în orice parte a corpului trebuie luate în serios.

Sângerări inexplicabile

Sângerările inexplicabile în caca, urină sau vomă, tusea cu sânge sau orice sângerare vaginală inexplicabilă între menstruații, după sex sau după menopauză, ar trebui să fie verificate de un medic, a declarat Dr. Sharp, care explică faptul că sângele poate avea un aspect roșu, maro sau negru.

Sângerarea poate fi adesea cauzată de ceva mult mai puțin grav decât cancerul, dar ar trebui să o raportați întotdeauna medicului dumneavoastră, a subliniat ea.

Modificări ale pielii

Acestea pot include o rană care nu se vindecă, o aluniță nouă sau modificări ale mărimii, formei sau culorii unei alunițe, plus cruste, mâncărimi sau sângerări.

În plus, Dr. Sharp a spus că orice schimbare neobișnuită a unui petec de piele sau a unei unghii trebuie verificată de un medic.

Vezi și: Ce se petrece în corp când renunți la anticoncepționale. Care sunt cele mai frecvente probleme cu care te confrunți

Probleme digestive și alimentare

Probleme cum ar fi dificultatea de a înghiți, arsuri la stomac sau indigestie sau pierderea poftei de mâncare pot fi simptome de semnal de alarmă ale cancerului, a spus Dr. Sharp.

Deși pot exista și explicații simple, problemele de înghițire care nu dispar pot fi un semn al cancerelor de cap și gât, iar indigestia persistentă care nu poate fi explicată poate fi un semn al mai multor tipuri de cancer, inclusiv pancreatic, stomacal și esofagian.

Pierderea poftei de mâncare este, de asemenea, un semn al mai multor tipuri de cancer.

”Pierderea poftei de mâncare se poate întâmpla din mai multe motive diferite - vorbiți cu medicul dumneavoastră dacă ați observat că nu vă este la fel de foame ca de obicei și nu se ameliorează”, a mai spus dr. Sharp.

Voce răgușită, tuse sau dificultăți de respirație

Este foarte comun să ai o voce răgușită dacă ai fost răcit, dar NHS a declarat că dacă ești răgușit mai mult de trei săptămâni ar trebui să consulți un medic, deoarece este un posibil semn de cancer la gât.

În mod similar, Dr. Sharp a spus că, dacă aveți o tuse inexplicabilă care nu dispare în câteva săptămâni sau se agravează, ar putea fi un semn de cancer pulmonar. Dacă aveți mai multă lipsă de aer decât de obicei, spuneți-i medicului dumneavoastră - deși ar putea fi doar legat de o infecție sau de alte probleme cardiace sau pulmonare, ar putea fi un semn de cancer.

Vezi și: Otrava din haine care te poate îmbolnăvi. Olga Simionescu: Duce la tulburări hormonale sau cancer

Ulcer bucal persistent

Deși aftele sunt frecvente, mai ales atunci când sunteți la bolnavi, acestea se ameliorează de obicei în aproximativ două săptămâni.

Dar Dr. Sharp a spus că un ulcer sau o pată roșie sau albă care nu se vindecă după trei săptămâni ar trebui să fie raportată medicului sau dentistului dumneavoastră.

Modificări neobișnuite ale sânilor

Nu doar o umflătură poate fi un simptom al cancerului de sân - fiți atenți la orice schimbare de mărime, formă sau senzație a sânului, sau la orice schimbare a pielii, roșeață sau durere la nivelul sânului.

Dr. Sharp a spus că scurgerea de lichid - care poate fi pătat de sânge - din mamelon poate fi, de asemenea, un semn de cancer.

Vezi și: Ce substanțe conțin medicamentele. Zaharescu: Au fost considerate cancerigene. Sunt vitale

Modificări ale obiceiurilor intestinale și ale vezicii urinare

Orice modificări ale obiceiurilor intestinale, cum ar fi constipația, scaune mai moi sau caca mai des, sau probleme cu urinarea, sunt semne că ar trebui să consultați un medic.

În timp ce aceste simptome ar putea fi un semn de cancer de intestin sau de vezică urinară, ele ar putea fi cu ușurință ceva mult mai puțin grav.

”Toate aceste simptome pot fi cauzate de alte afecțiuni decât cancerul, dar cel mai bine este să le verificați”, a mai spus dr. Sharp.

Balonare persistentă

Balonarea este un alt simptom care este foarte frecvent și, de obicei, nu este grav. Cu toate acestea, în timp ce Dr. Sharp a spus că este obișnuit să experimentezi o burtă umflată sau umflată care apare și dispare, dacă te simți balonat mai toate zilele, chiar dacă este intermitent, vorbește cu medicul tău.

Balonarea poate fi un semn al mai multor tipuri de cancer, dar în special al cancerului ovarian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel