Severitatea simtomelor autismului variază semnificativ la gemenii identici

Gemenii identici cu autism au simptome diferite
Un nou studiu arată că gemenii identici cu tulburări de spectru autist prezintă deseori diferențe semnificative în severitatea simptomelor.

Chiar dacă au același ADN, severitatea simptomelor la gemenii identici este diferită, potrivit unei analize finanțate de Institutele Naționale de Sănătate (National Institutes of Health - NIH) din Statele Unite.

Concluziile analizei sugerează că identificarea cauzelor acestei variabilități poate oferi informații utile pentru tratamentul simptomelor asociate TSA, se arată într-un comunicat emis vineri de NIH.

Studiul, publicat în jurnalul științific Behavior Genetics, dedicat cercetării geneticii comportamentului uman, a fost realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Washington, notează agenția Xinhua și Agerpres.

TSA afectează modul în care o persoană se comportă, învață și interacționează cu ceilalți.

Studii anterioare au relevat că, atunci când unul dintre gemenii identici are TSA, este foarte probabil ca și celălalt geamăn să fie afectat de această problemă.

Cercetătorii au analizat date prelevate de la trei studii anterioare care au cuprins în total 366 de perechi de gemeni identici, cu și fără TSA. Severitatea trăsăturilor asociate autismului și a simptomelor prezente la gemeni a fost măsurată prin evaluări efectuate de medici sau de părinți, pe baza unui chestionar standardizat.

În cazul în care unul dintre gemenii identici prezintă TSA, cercetătorii au stabilit că există o posibilitate de 96 de procente ca și celălalt geamăn să fie afectat. Cu toate acestea, scorurile privind simptomele au variat foarte mult între gemenii diagnosticați cu TSA. Specialiștii au estimat că factorii genetici au contribuit cu doar 9 procente la cauza variabilității trăsăturilor în rândul acestor gemeni.

Studii suplimentare sunt necesare pentru a determina cauza diferențelor în ceea ce privește severitatea simptomelor, se precizează în comunicatul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel