Alimentația în sezonul rece poate fi...
Sentimentul de patriotism implică dragoste, mândrie și loialitate față de patria proprie, împreună cu dorința de a contribui la binele și prosperitatea acesteia. Patriotismul poate fi exprimat în moduri variate, cum ar fi respectul pentru simbolurile naționale, participarea civică activă, sprijinul pentru valorile fundamentale ale țării și apărarea ei în fața amenințărilor interne sau externe.
Sentimentul de patriotism poate fi experimentat în diferite grade și forme, iar oamenii pot manifesta acest sentiment în funcție de contextul cultural, istoric și social în care se află. Pentru unii, patriotismul poate însemna servirea în forțele armate, pentru alții poate implica contribuții la comunitate sau implicare civică.
Este important de menționat că sentimentul de patriotism poate varia și poate fi subiectul dezbaterilor în societate, întrucât unele interpretări ale patriotismului pot fi excluzive sau pot crea diviziuni în comunitate.
Patriotismul poate contribui la coeziunea socială și la identitatea națională, dar trebuie gestionat cu atenție pentru a evita excesele naționalismului și pentru a promova înțelegerea și colaborarea între națiuni și culturi diverse.
FOTO: Freepik@hobbiart
Psihologul Radu Leca a explicat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, de ce ne simțim patrioți doar o dată pe an, de 1 Decembrie.
”Vinovăția și dorința de a trăi în trecut transformă poporul român într-un puternic consumator exclusiv de 1 Decembrie și doar câteva ore. Când românii își aduc aminte că trebuie să își iubească țara se întâmplă, cu exactitate, o dată pe an, de 1 decembrie.
Au senzația că este îndeajuns. Nu se uită nici la elementele care țin de politica internă și care nu au nicio legătură cu structura de securitate a țării și cu lipsa de patriotism și nu se uită nici la politica externă care îngenunchează România.
Dar, se uită la paradă. Acea paradă unde majoritatea elementelor ce sunt scoase la defilare te duc în direcția în care conștientizezi că cea mai mare parte a bugetului de apărare s-a dus pe niște fiare vechi. Atunci este absolut normal ca tot ceea ce înseamnă transmisiunile televiziunii de stat să arate de sute de ori mai mult copiii din publicul ce asistă la paradă decât parada.
Sau sunt imagini prezentate de la depărtare, din celebrele drone, ca să nu se vadă cât de amărâtă în mod real este securitatea militară a statului român.
Avem de a face cu un sentiment fals de naționalism și acesta doar câteva ore pe zi, doar de 1 decembrie și numai atunci îl avem”, a explicat psihologul Radu Leca, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Imnul național este adesea asociat cu valorile, istoria și cultura unei țări. Când oamenii aud imnul, pot simți o conexiune profundă cu aceste aspecte și pot experimenta un sentiment de mândrie și apartenență la comunitatea lor națională.
Imnurl național este un simbol puternic al națiunii. Acesta reprezintă unitatea și solidaritatea unei populații în fața diversității și a provocărilor. Când imnul este intonat, acest simbolism poate stimula o gamă largă de emoții, de la mândrie și satisfacție până la recunoașterea responsabilităților față de comunitatea națională.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Acest truc simplu te scapă rapid de...